Активирање ССП-а од наредне седмице

У Бриселу је данас одржан први састанак Савјета за стабилизацију и придруживање између БиХ и ЕУ о теми “Претприступна стратегија у свјетлу извјештаја ЕК за 2015. годину”. Делегацију БиХ је предводио Денис Звиздић који се обратио медијима скупа са Федериком Могерини, високом представницом Европске уније за спољне послове и безбједносну политику.

Босна и Херцеговина 11.12.2015 | 12:05
 Активирање ССП-а од наредне седмице

"Прије годину дана смо имали визију како подстаћи реформе и напредовати на путу ка ЕУ. Контунирано смо заједно ангажовани у процесу током цијеле године уз подршку ЕУ. Велика количина позитивних напора је учињена у том смислу што је велико охрабрење и то је препознато од ЕУ на састанку који је одржан данас", истакла је Могерини на почетку обраћања медијима.

Додала је да се Споразум тек треба примијенити, а реформе урадити.

"Споразум се тек треба примијенити и реформе се морају урадити. То грађани траже и то им треба, то сам чула од њих директно кад сам посјећивала БиХ. Рад на активирању ССП-а ће почети почетком идуће седмице", додала је она.

Могерини је додала да се заједнички рад мора наставити како би се постигли конкретни резултати.

"Ово је позитивни смисао нашег састанка данас, али сви смо примијетили да ипак није све позитивно у окружењу. Јучерашња одлука Владе Републике Српске да прекине сарадњу могла би угрозити функционисање правосуђе и владавине закона у БиХ. Морамо потврдити неопходност поштивања владавине закона и позвати на одржање сарадње и дијалога. Ми смо заједно са комесаром Хахном спремни улагати своје вријеме како би наставили на путу реформи и резултатима за све људе како бисмо омогућили БиХ да постигне напредак".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Олафа чекајући

11.12.2015 11:43

Кад ће поглавље 23., Олаф пита, нестрпљив је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брлее

11.12.2015 17:09

Висока представница ЕУ, која будала њу прозва високом представницом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

11.12.2015 18:53

..бес Европску унију, ено ми се патике распале, а у њима пише Маде ин ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ