Лажни хуманитарци опљачкали супружнике

Полиција трага за двојицом лажних хуманитарних радника који су на превару од брачног пара Саве и Косе М. у Босанским Лужанима код Дервенте узели око 3.800 КМ.

Република Српска 11.12.2015 | 11:25
Лажни хуманитарци опљачкали супружнике

Превара је почињена у сриједу када су у кућу супружника дошла двојица непознатих мушкараца који су се представили као хуманитарни радници који су Сави М. као пензионеру донијели новчану помоћ од 30 марака.

Извор близак истрази испричао је да су лажни хуманитарци тада Коси М. дали новчаницу од 100 марака, јер наводно нису имали новца у мањим апоенима. Када им је она вратила разлику новца они су од ње затражили личну карту и чек од пензије њеног мужа који је носилац примања.

"Она је у том тренутку оставила новчаник пред њима и отишла по тражена документа на спрат куће. Преваранти су искористили њено одсуство, украли око 3.800 КМ из новчаника, изашли из куће и одатле им се губи сваки траг", казао је извор "Гласа Српске".

Додао је да је у периоду боравка превараната на имању био присутан и Косин муж, али је он теже болестан, због чега су се крадљивци вјероватно и одлучили на крађу.

У Центру јавне безбједности Добој, наводећи иницијале оштећеног, рекли су да је полиција након увиђаја наставила рад на проналаску извршилаца овог кривичног дјела.

"Истрага је у току и предузете су све мјере и радње с циљем расвјетљавања кривичног дјела тешка крађа на нарочито дрзак начин", казали су у ЦЈБ Добој.

Да је сличних превара било и раније говори случај у којем су лажни хуманитарци у августу ове године на сличан начин преварили Милорада Живковића (90) из Добоја и из куће му украли 2.700 марака и 170 евра.

Живковићу су тада на улици пришла двојица непознатих младића и представила се да раде за једну хуманитарну организацију која помаже становништву погођеном поплавама. Старцу су понудили да купи од њих сет ножева, који кошта око 200 марака, а заузврат, као жртва поплава, од њих ће добити телевизор.

Старац је пристао на понуду. Сјео је у своје возило и отишли су његовој кући, гдје је он платио ножеве и вратио се са младићима у град по телевизор. Када су дошли у центар, старцу су рекли да изађе из возила и сачека их, док они оду по уређај. Старац их је неко вријеме чекао и када је увидио да се ради о превари, вртио се кући након чега је схватио да је и опљачкан.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар