Lažni humanitarci opljačkali supružnike

Policija traga za dvojicom lažnih humanitarnih radnika koji su na prevaru od bračnog para Save i Kose M. u Bosanskim Lužanima kod Dervente uzeli oko 3.800 KM.

Republika Srpska 11.12.2015 | 11:25
Lažni humanitarci opljačkali supružnike

Prevara je počinjena u srijedu kada su u kuću supružnika došla dvojica nepoznatih muškaraca koji su se predstavili kao humanitarni radnici koji su Savi M. kao penzioneru donijeli novčanu pomoć od 30 maraka.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su lažni humanitarci tada Kosi M. dali novčanicu od 100 maraka, jer navodno nisu imali novca u manjim apoenima. Kada im je ona vratila razliku novca oni su od nje zatražili ličnu kartu i ček od penzije njenog muža koji je nosilac primanja.

"Ona je u tom trenutku ostavila novčanik pred njima i otišla po tražena dokumenta na sprat kuće. Prevaranti su iskoristili njeno odsustvo, ukrali oko 3.800 KM iz novčanika, izašli iz kuće i odatle im se gubi svaki trag", kazao je izvor "Glasa Srpske".

Dodao je da je u periodu boravka prevaranata na imanju bio prisutan i Kosin muž, ali je on teže bolestan, zbog čega su se kradljivci vjerovatno i odlučili na krađu.

U Centru javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale oštećenog, rekli su da je policija nakon uviđaja nastavila rad na pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela.

"Istraga je u toku i preduzete su sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela teška krađa na naročito drzak način", kazali su u CJB Doboj.

Da je sličnih prevara bilo i ranije govori slučaj u kojem su lažni humanitarci u avgustu ove godine na sličan način prevarili Milorada Živkovića (90) iz Doboja i iz kuće mu ukrali 2.700 maraka i 170 evra.

Živkoviću su tada na ulici prišla dvojica nepoznatih mladića i predstavila se da rade za jednu humanitarnu organizaciju koja pomaže stanovništvu pogođenom poplavama. Starcu su ponudili da kupi od njih set noževa, koji košta oko 200 maraka, a zauzvrat, kao žrtva poplava, od njih će dobiti televizor.

Starac je pristao na ponudu. Sjeo je u svoje vozilo i otišli su njegovoj kući, gdje je on platio noževe i vratio se sa mladićima u grad po televizor. Kada su došli u centar, starcu su rekli da izađe iz vozila i sačeka ih, dok oni odu po uređaj. Starac ih je neko vrijeme čekao i kada je uvidio da se radi o prevari, vrtio se kući nakon čega je shvatio da je i opljačkan.

(Glas Srpske)

Komentari / 0

Ostavite komentar