ОК БиХ: Тука је спортиста године!

Атлетичар Амел Тука, најбржи човјек на свијету на 800 метара ове године и освајач бронзане медаље на Свјетском првенству у Пекингу, најбољи је спортиста Босне и Херцеговине за 2015. у избору Олимпијског комитета БиХ.

Остали спортови 09.12.2015 | 09:00
ОК БиХ: Тука је спортиста године!

Ово је одлучено на свечаности у уторак увече одржаној у Олимпијском музеју Олимпијске дворане "Хуан Антонио Самаран – Зетра" у Сарајеву.

Титулу за најбољу младу спортисткињу у категорији јуниорки освојила је тенисерка Нефиса Берберовић, док је за најбољег јуниора проглашен најбољи млади кошаркаш Европе и са репрезентацијом БиХ освајач златне медаље Џанан Муса.

Најуспјешнијим клубом у БиХ у 2015. години проглашен је Женски одбојкашки клуб Бимал - Јединство из Брчког, актуелни првак и освајач Купа БиХ, досадашњи деветоструки шампион и седмоструки побједник националног куп такмичења. За најуспјешнију репрезентацију изабрана је кошаркашка репрезентација БиХ до 16 година, европски првак и освајач прве тимске омладинске златне медаље за БиХ на олимпијским такмичењима - ЕYОФ Тбилиси 2015.

Јосип Панџа, селектор У-16 кошаркашке репрезентације БиХ изабран је за најбољег тренера у 2015.

Специјална награда Међународног олимпијског комитета (МОК) ове године додијељена је министру цивилних послова у Вијећу министара Адилу Османовићу. Признање за дугогодишњи допринос у развоју спорта уручено је професору др. Сафету Капи, док је за промоцију спорта награда припала алпинистичкој експедицији "Акункагуа", освајачу највишег врха Јужне Америке са висином 6.962 метра.

За најбоље спортисте БиХ у 2015. години из неолимпијских спортова изабрани су Сејфо Шеховић, свјетски и европски првак у поуерлифтингу и Адис Јакић, свјетски првак у натурал бодибилдингу.

Посебну награду за истакнути спортски резултат ОК БиХ додијелио је Дамиру Бељи, браниоцу европског наслова у најјачој боксерској верзији WБО.

Награда за медијску промоцију олимпијских вриједности, односно за новинарски рад на промоцији олимпијских вриједности и континуирано праћење врхунског спорта, спортиста и спортских пројеката припала је Бакиру Тири, уреднику спорта у балканском сервису агенције "Анадолија"

Коментари / 0

Оставите коментар