Видео: Голман Аугзбурга, “Копач терена“ – ако Партизану свирају пенал...

Голман Аугзбурга Марвин Хиц нашао се у центру пажње, пошто је током меча против Келна у Бундеслиги неспортским потезом донео победу свом тиму.

Фудбал 09.12.2015 | 13:20
Видео: Голман Аугзбурга, “Копач терена“ – ако Партизану свирају пенал...

Хиц је у 58. минуту искористио гужву у шеснестерцу после досуђеног једанестерца за домаће и копачком направио рупу поред беле тачке.

Ентони Медест преузео је одговорност и гађао доњи леви угао, али се оклизнуо у тренутку када је шутнуо лопту – управо захваљујући рупи коју је Хиц направио.

Само неколико минута касније, Раул Бобадиља претворио је слободан ударац, испоставиће се, у тријумф гостију.

"Није срамота нашалити се у напетим тренуцима", написао је Хиц после меча на 'Твитеру', а његов 'твит' наишао је на још већу осуду јавности.

Ипак, да његов потез не прође некажњено потрудила се управа 'Јарчева' – испоставивши му фактуру у вредности од 122,92 евра, колико ће коштати санација терена.

"Не ради се о новцу, а Хицу мало казне неће шкодити. Морали смо да платимо раднике да замене оштећени бусен поред беле тачке, а то нас је коштало 122,92 евра. Али, као што сам рекао, новац у овом случају нимало није важан јер ћемо га проследити Дечјој болници", каже директор стадиона Келна Ханс Рутен.

Затим је уследило извињење голмана Аугзбурга, у коме је истакао да се каје због потеза и 'да то није био он'.

"Мој потез баш и није био спортски, али сам то схватио тек када сам видео шта сам урадио – то нисам био ја. Неће ми се више поновити овако нешто. До сусрета са Келном никада у својој каријери нисам одбранио пенал, па сам желео да збуним противника", правдао се Хиц.

Суд о целом догађају дали су и тренер Аугзбурга Маркус Вајнцерл, који је осудио његово понашање, док је спортски директор Штефан Ројтер стао у његову одбрану рекавши да 'није у реду то што је урадио, али да, исто тако, није у реду и симулирати фаул'.

"Његово понашање није било адекватно, нити онако како би требало да се понаша један професионалац. Опет, с друге стране, када сматрате да сте оштећени не понашате се као иначе", сматра Вајнцерл.

Прилику да гледају Хица уживо љубитељи фудбала у Србији имаће у четвртак, када Аугзбург буде гостовао Партизану у одлучујућем мечу за пласман у шеснаестину финала Лиге Европе.

Црно-бели су у Немачкој славили 3:1, па им је у четвртак од 21.05 за пролаз довољан и пораз, мањи барем од 3:1.

Коментари / 0

Оставите коментар