Тајсон Фјури о женама, гејевима, абортусу...!

Против боксерског шампиона покренута је петиција да се уклони са листе кандидата за спортску личност године. Прочитајте због чега и шта он каже о томе.

Остали спортови 09.12.2015 | 13:40
Тајсон Фјури о женама, гејевима, абортусу...!

Боксерски шампион тешке категорије Тајсон Фјури одговорио је на петицију да се уклони са листе кандидата за спортску личност године у избору британског ББЦ због коментара о женама, гејевима и абортусу, рекавши да воли све људе.

Петиција за уклањање Фјурија са листе кандидата достигла је скоро 80.000 потписа, након што је рекао да је најбоље место за жену "на њеним леђима", критиковавши успут и хомосексуалце и абортус.

"Тајсон Фјури воли све своје ближње (феллоw хуманс). Он не мрзи никога", рекао је данас Фјури за други програм радија ББЦ

Фјури има 27 година, а 28. новембра је освојио титуле првака света у верзијама WБА, ИБФ, WБО, ИБО, као и наследну титулу након што је у Диселдорфу победио на поене Владимира Кличка, који је био шампион 11 година.

Фјури је раније после те победе рекао да није сексиста, а да су његови коментари о женама његов лични став.

"Нисам сексиста. Верујем да је жени право место у кухињи и на леђима. То је моје лично уверење. Да ми направи добру шољу чаја, у то верујем", рекао је Фјури, који је имао и сексистичке коментаре на рачун атлетичарке Џесике Енис-Хил, која је такође међу кандидатима за награду.

Фјури, који себе назива "Краљем Цигана" због свог порекла Ирских Путника, казао је да се сви његови коментари односе на његову породицу.

"Ја волим моје жене, а то што сам рекао односи се само на моју супругу. Она зна где јој је место, ја знам где јој је место. Таква је култура нашег народа. То нема никакве везе са светом, нити са било ким другим. Ја да сам обична особа, да нисам у центру пажње, нико не би правио сцене око тога шта говорим мојој жени", рекао је Фјури.

Нови шампион света рекао је раније да једини преостали предуслов "да ђаво дође" легализација педофилије, пошто су абортус и хомосексуалност већ декриминализовани.

"Постоје само три ствари које треба да се ураде да би ђаво дошао кући. Једна од њих је да хомосексуалност буде легална, друга је абортус, а трећа педофилија. Ко би у педесетим и шездесетим годинама помислио да ће прве две ствари бити легализоване?", рекао је раније Фјури.

У разговору за ББЦ покушао је да разјасни своје ставове.

"Хајде да не правимо од мене неку злу особу која мрзи гејеве, јер ја не мрзим било кога. Могу да кажем да не мрзим никога. Једино што могу да дам људима јесте љубав и свет то мора да схвати. Оно што човек ради у свом дому и са својим људима је само његова ствар", рекао је Фјури.

Акцију сакупљања потписа покренуо је ЛГБТ активиста Скот Катбертсон, који је оптужио ББЦ за двоструке аршине, рекавши да би боксер сигурно био склоњен са листе да су му коментари били расистички.

"Он је више пута износио понижавајуће, увредљиве, хомофобне и сексистичке опаске. Он апсолутно има право на своје ставове, али овде је ствар у томе што ББЦ поставља Тајсона као узора за младе", рекао је он.

ББЦ је саопштио да неће уклањати Тајсона са листе кандидата, рекавши да је ту листу саставила стручна комисија на основу појединачних спортских достигнућа, као и да она не представља одобравање појединачних личних ставова.

Коментари / 0

Оставите коментар