Крстајић промотер хуманитараца

Славни српски фудбалер Младен Крстајић постао је промотер Црвеног крста Републике Српске у оквиру кампање ,,Придружите се нашем тиму,, рекао је Срни генерални секретар Црвеног крста Ђоко Михајловић.

Република Српска 08.12.2015 | 14:57
Крстајић промотер хуманитараца

Кампања, чији је циљ повећање броја чланова Црвеног крста, најављена је на традиционалном семинару за наставнике који је Црвени крст Републике Српске организовао у туристичком комплексу Етно села "Станишићи" у Бијељини.

Михајловић је истакао да је ово четврти семинар за наставнике, те да је Црвени крст Републике Српске јединствен у свијету по томе што су школе највећи извор волонтера.

Он је рекао да Црвени крст има мали проценат професионалаца и да његов рад већином почива на волонтеризму.

"Црвени крст и просвјетари имају заједничку обавезу и мисију да стварају здраву младу и хуману личност, јер на здравој породици почива и здраво друштво", додао је Михајловић.

Семинар је окупио наставнике из свих 65 локалних заједница у Републици, као и све секретаре општинских организација Црвеног крста.

Уочи данашњег семинара организовано је забавно вече и дружење учесника, а радни дио посвећен је теми компетенција наставника у савременом друштву.

Михајловић оцјењује да је програм активности Црвеног крста Републике Српске занимљив и привлачан за младе, због чега из године у годину и расте број волонтера.

"Пролазећи кроз разне катастрофе осјетили смо шта значи хуманост и солидарност и колики је значај Црвеног крста у свијету", закључио Михајловић.

Инфо БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гост

08.12.2015 15:26

Само се хвалите и ако ниста немате и ниста не радите. Покозалите се у свим несрецама да нисте способни ни да подјелите ста вам нетко други поклоне. Потрудите се и видите како раде Црвени крст у Њемацкој или Аустрији да су то Фирме које једва цекају да се негдје несто деси и њихови лагери су стално пуни и ако влада поклони Новац тај Новац остане код њиховог Црвеног Крста и они набављају другу робу. Њима нити требају Волонтери нити било ко.

ОДГОВОРИТЕ