Krstajić promoter humanitaraca

Slavni srpski fudbaler Mladen Krstajić postao je promoter Crvenog krsta Republike Srpske u okviru kampanje ,,Pridružite se našem timu,, rekao je Srni generalni sekretar Crvenog krsta Đoko Mihajlović.

Republika Srpska 08.12.2015 | 14:57
Krstajić promoter humanitaraca

Kampanja, čiji je cilj povećanje broja članova Crvenog krsta, najavljena je na tradicionalnom seminaru za nastavnike koji je Crveni krst Republike Srpske organizovao u turističkom kompleksu Etno sela "Stanišići" u Bijeljini.

Mihajlović je istakao da je ovo četvrti seminar za nastavnike, te da je Crveni krst Republike Srpske jedinstven u svijetu po tome što su škole najveći izvor volontera.

On je rekao da Crveni krst ima mali procenat profesionalaca i da njegov rad većinom počiva na volonterizmu.

"Crveni krst i prosvjetari imaju zajedničku obavezu i misiju da stvaraju zdravu mladu i humanu ličnost, jer na zdravoj porodici počiva i zdravo društvo", dodao je Mihajlović.

Seminar je okupio nastavnike iz svih 65 lokalnih zajednica u Republici, kao i sve sekretare opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Uoči današnjeg seminara organizovano je zabavno veče i druženje učesnika, a radni dio posvećen je temi kompetencija nastavnika u savremenom društvu.

Mihajlović ocjenjuje da je program aktivnosti Crvenog krsta Republike Srpske zanimljiv i privlačan za mlade, zbog čega iz godine u godinu i raste broj volontera.

"Prolazeći kroz razne katastrofe osjetili smo šta znači humanost i solidarnost i koliki je značaj Crvenog krsta u svijetu", zaključio Mihajlović.

Info BN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gost

08.12.2015 15:26

Samo se hvalite i ako nista nemate i nista ne radite. Pokozalite se u svim nesrecama da niste sposobni ni da podjelite sta vam netko drugi poklone. Potrudite se i vidite kako rade Crveni krst u Njemackoj ili Austriji da su to Firme koje jedva cekaju da se negdje nesto desi i njihovi lageri su stalno puni i ako vlada pokloni Novac taj Novac ostane kod njihovog Crvenog Krsta i oni nabavljaju drugu robu. Njima niti trebaju Volonteri niti bilo ko.

ODGOVORITE