Анонимуси зову на "Дан троловања" ИД-а

Хакерска организација Анонимуси позива све људе да 11. децембра онлајн и у стварном свијету учествују у "Дану троловања" Исламске државе, преноси Руссиа Тодаy.

Свијет 07.12.2015 | 22:04
Анонимуси зову на "Дан троловања" ИД-а

Начин на који се то може урадити је качењем сатиричних слика и видео клипова уз хештег #Даесх или #Даесхбагс, али и лијепљењем наљепница по градовима.

Како наводе, циљ "Дана троловања" ИД-а је борба против страха који они шире.

"Они напредују због страха... Надају се би њихове акције могле да нас ућуткају и натјерају нас да се кријемо у страху. Али оно што многи заборављају је да у свијету има много више људи који су против Исламске државе него што је самих припадника ИД", саопштили су Анонимуси.

Иначе, Даеш је погрдан назив за групу која то толико мрзи да је запријетила свакоме ко га изговори да ће му одсјећи језик, пише Руссиа Тодаy.

"Показаћемо 11. децембра да се не плашимо, нећемо се крити у страху, ми смо већина и нашом снагом и бројношћу можемо да направимо разлику. Ругаћемо им се јер су идиоти какви јесу", саопштили су Анонимуси.

Истичу да постоји још један начин борбе - постављање на интернет фотографија убијених или заробљених чланова ИД-а.

Осим тога, они позивају да се "Дан троловања" пренесе из виртуелног у стварни свијет.

У Њујорку, Лондону и Паризу ће тако бити више састанака, а апелују на људе да праве наљепнице и лијепе их по граду и штампају летке који говоре да Исламска држава не представља ислам.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ацо

07.12.2015 23:41

Може!

ОДГОВОРИТЕ