Anonimusi zovu na "Dan trolovanja" ID-a

Hakerska organizacija Anonimusi poziva sve ljude da 11. decembra onlajn i u stvarnom svijetu učestvuju u "Danu trolovanja" Islamske države, prenosi Russia Today.

Svijet 07.12.2015 | 22:04
Anonimusi zovu na "Dan trolovanja" ID-a

Način na koji se to može uraditi je kačenjem satiričnih slika i video klipova uz hešteg #Daesh ili #Daeshbags, ali i lijepljenjem naljepnica po gradovima.

Kako navode, cilj "Dana trolovanja" ID-a je borba protiv straha koji oni šire.

"Oni napreduju zbog straha... Nadaju se bi njihove akcije mogle da nas ućutkaju i natjeraju nas da se krijemo u strahu. Ali ono što mnogi zaboravljaju je da u svijetu ima mnogo više ljudi koji su protiv Islamske države nego što je samih pripadnika ID", saopštili su Anonimusi.

Inače, Daeš je pogrdan naziv za grupu koja to toliko mrzi da je zaprijetila svakome ko ga izgovori da će mu odsjeći jezik, piše Russia Today.

"Pokazaćemo 11. decembra da se ne plašimo, nećemo se kriti u strahu, mi smo većina i našom snagom i brojnošću možemo da napravimo razliku. Rugaćemo im se jer su idioti kakvi jesu", saopštili su Anonimusi.

Ističu da postoji još jedan način borbe - postavljanje na internet fotografija ubijenih ili zarobljenih članova ID-a.

Osim toga, oni pozivaju da se "Dan trolovanja" prenese iz virtuelnog u stvarni svijet.

U Njujorku, Londonu i Parizu će tako biti više sastanaka, a apeluju na ljude da prave naljepnice i lijepe ih po gradu i štampaju letke koji govore da Islamska država ne predstavlja islam.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aco

07.12.2015 23:41

Može!

ODGOVORITE