Видео: Главо луда, хвала ти за све!

Лука Тони одлучио да на крају сезоне стави тачку на блиставу каријеру...

Фудбал 08.12.2015 | 23:00
Видео: Главо луда, хвала ти за све!

„Дошло је и моје време да кажем – доста“.

Овим речима чувени Бомбардер Лука Тони најавио је крај каријере на крају сезоне. Серија А тако ће остати без још једног фудбалског дијаманта и једне последњих класичних „деветки“ које је италијански фудбал изнедрио у златно доба Калча.

Али и велемајстор какав је Лука Тони има свој рок трајања. Батерије које свом снагом горе већ пуну 21 годину готово да су се испразниле. Испоставиће се да су 22 лигашка поготка из протеклог издања Серије А извукле максимум из некадашњег голгетера Палерма, Фјорентине, Бајерна, Роме, Јувентуса и бројних других клубова, пошто ове сезоне на пет одиграних мечева има само једну рецку.

Због тога Верони тренутно прети селидба у нижи ранг такмичења, али велики Лука Тони не очајава. Он најављује одлазак у заслужену пензију уз велико славље због избореног опстанка. Биће то последња велика мисија човека који је две године занат учио од играчких легенди Роберта Бађа и Пепа Гвардиоле, аса који је Палерму обезбедио први излазак у Европу, освајачу Златне лопте који је био Батистута после Батистуте и Фјорентини вратио готово заборављени сјај и патриоти који је живео за то да се са Азурима попне на кров света. А то је и учинио сада већ давне 2006. године, на Мундијалу у Немачкој.

Мало је фалило да никада на делу не видимо моденског Бомбардера, с обзиром да га је својевремено тадашња девојка, а данас госпођа Тони молила да окачи копачке о клин и посвети се послу у модној индустрији.
"Моја жена ме је дуго молила да оставим фудбал и да сам луд ако будем наставио да се бавим спортом са изгледом који имам. Она је дуго сматрала да бих био већи и бољи манекен него фудбалер и да бих направио много више", открио је Тони пре неколико година.

На сву срећу постао је фудбалски глобтротер који је изазивао страхопоштовање на сваком кораку и носио ту прелепу игру у крви. Волео је фудбал, живео је за фудбал и свету подарио много незаборавних момената и чак 301 погодак до сада. А надамо се - биће их још.

Одлазак Луке Тонија на заслужени одмор оставиће упечатљив траг у италијанском, али и европском фудбалу. Не само да ће књигу затворити један од последњих класичних центарфора, већ и човек који је са собом увек носио бескрајну харизму. Био је миљеник навијача у којем год клубу да је играо, док су супарничке присталице увек имале огромно поштовање према њему. Они најватренији су му чак спевали и песму.

Лука Тони ће остати упамћен као високи центарфор са савршеним кретњама и осећајем за гол. А колико је велики играч говори и чињеница да је стигао и да скокне Дубаија и у Ал Насру да пика фудбал, тамо где људи углавном иду да заврше каријере. Али, он се вратио кући и опет постао најбољи!

Лука - хвала ти за све голове и мајсторије које си пружио фудбалским фанатицима, а посебно што никада нису послушао своју жену!

Коментари / 0

Оставите коментар