Video: Glavo luda, hvala ti za sve!

Luka Toni odlučio da na kraju sezone stavi tačku na blistavu karijeru...

Fudbal 08.12.2015 | 23:00
Video: Glavo luda, hvala ti za sve!

„Došlo je i moje vreme da kažem – dosta“.

Ovim rečima čuveni Bombarder Luka Toni najavio je kraj karijere na kraju sezone. Serija A tako će ostati bez još jednog fudbalskog dijamanta i jedne poslednjih klasičnih „devetki“ koje je italijanski fudbal iznedrio u zlatno doba Kalča.

Ali i velemajstor kakav je Luka Toni ima svoj rok trajanja. Baterije koje svom snagom gore već punu 21 godinu gotovo da su se ispraznile. Ispostaviće se da su 22 ligaška pogotka iz proteklog izdanja Serije A izvukle maksimum iz nekadašnjeg golgetera Palerma, Fjorentine, Bajerna, Rome, Juventusa i brojnih drugih klubova, pošto ove sezone na pet odigranih mečeva ima samo jednu recku.

Zbog toga Veroni trenutno preti selidba u niži rang takmičenja, ali veliki Luka Toni ne očajava. On najavljuje odlazak u zasluženu penziju uz veliko slavlje zbog izborenog opstanka. Biće to poslednja velika misija čoveka koji je dve godine zanat učio od igračkih legendi Roberta Bađa i Pepa Gvardiole, asa koji je Palermu obezbedio prvi izlazak u Evropu, osvajaču Zlatne lopte koji je bio Batistuta posle Batistute i Fjorentini vratio gotovo zaboravljeni sjaj i patrioti koji je živeo za to da se sa Azurima popne na krov sveta. A to je i učinio sada već davne 2006. godine, na Mundijalu u Nemačkoj.

Malo je falilo da nikada na delu ne vidimo modenskog Bombardera, s obzirom da ga je svojevremeno tadašnja devojka, a danas gospođa Toni molila da okači kopačke o klin i posveti se poslu u modnoj industriji.
"Moja žena me je dugo molila da ostavim fudbal i da sam lud ako budem nastavio da se bavim sportom sa izgledom koji imam. Ona je dugo smatrala da bih bio veći i bolji maneken nego fudbaler i da bih napravio mnogo više", otkrio je Toni pre nekoliko godina.

Na svu sreću postao je fudbalski globtroter koji je izazivao strahopoštovanje na svakom koraku i nosio tu prelepu igru u krvi. Voleo je fudbal, živeo je za fudbal i svetu podario mnogo nezaboravnih momenata i čak 301 pogodak do sada. A nadamo se - biće ih još.

Odlazak Luke Tonija na zasluženi odmor ostaviće upečatljiv trag u italijanskom, ali i evropskom fudbalu. Ne samo da će knjigu zatvoriti jedan od poslednjih klasičnih centarfora, već i čovek koji je sa sobom uvek nosio beskrajnu harizmu. Bio je miljenik navijača u kojem god klubu da je igrao, dok su suparničke pristalice uvek imale ogromno poštovanje prema njemu. Oni najvatreniji su mu čak spevali i pesmu.

Luka Toni će ostati upamćen kao visoki centarfor sa savršenim kretnjama i osećajem za gol. A koliko je veliki igrač govori i činjenica da je stigao i da skokne Dubaija i u Al Nasru da pika fudbal, tamo gde ljudi uglavnom idu da završe karijere. Ali, on se vratio kući i opet postao najbolji!

Luka - hvala ti za sve golove i majstorije koje si pružio fudbalskim fanaticima, a posebno što nikada nisu poslušao svoju ženu!

Komentari / 0

Ostavite komentar