''Хет-трик'' Линдзи Вон у Лејк Луизу!

Америчка скијашица Линдзи Вон комплетирала је савршен викенд у канадском Лејк Луизу, трећим тријумфом за само три дана.

Остали спортови 07.12.2015 | 13:00
''Хет-трик'' Линдзи Вон у Лејк Луизу!

Вонова је од петка до недеље довела свој број тријумфа у том ски центру на 18, а број својих победа у Светском купу до 70, пошто је славила на два спуста и једном супервелеслалому.

Њој је то четврти ‘хет-трик’ у каријери, а три пута га је остварила у Лејк Луизу, претходно 2011. и 2012. године. Три пута за три дана је славила још само у аустријском Хаус им Еншталу у јануару 2010. године.

После апсолутне доминације у спусту у петак и суботу, Американка је остварила најубедљивију победу током викенда у супервелеслалому, у времену од 1:19.79 минута.

Друго место, са једном секундом и 32 стотинке, заузела је Аустријанка Тамара Типлер, док је трећа била њена сународница Корнелија Хитер, која је била само три стотинке даље.

Типлерова је врло брзо после старта дошла до челне позиције и држала ју је чак и када су бројне фавориткиње дошле на ред, а поклекла је тек када се на стази нашла Вонова. Најближа јој је била Хитерова, која се једина уз америчку скијашицу три дана заредом нашла на победничком постољу.

Најбоље три скијашице следила је Италијанка Јохана Шнарф, испред Лоте Смисет Сејерстед из Норвешке, Немице Викторије Ребенсбург и Ларе Гут из Швајцарске. Међу најбољих десет нашле су се и Никол Шмидхофер из Аустрије, Италијанка Нађа Фанкини и Тина Вајратер из Лихтенштајна.

После треће победе ове сезоне, Вонова држи челну позицију у генералном пласману Светског купа са 300 бодова, десет више од сународнице Микаеле Шифрин.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се наредног викенда у шведском Ореу тркама у техничким дисциплинама.

Коментари / 0

Оставите коментар