Јорданцу одређен притвор до 48 часова

Јорданцу са америчким пасошем, који је данас покушао да упадне у кокпит авиона "Луфтханзе" на лету Франкфурт - Београд, одређено је задржавање до 48 часова због кривичног дјела изазивање опште опасности.

Србија 06.12.2015 | 23:41
Јорданцу одређен притвор до 48 часова

Јорданац, кога је полиција ухапсила по слијетању авиона на београдски аеродром, прослијеђен је Трећем основном тужилаштву на саслушавање, сазнаје РТС.

Драма је започела на небу изнад Аустрије када је Јорданац запријетио да ће отворити врата авиона, који се у том тренутку налазио на око 11.000 метара изнад аустријских Алпа.

Београдски лист "Блиц" пише да је Јорданац најприје лупао на врата кокпита, уз ријечи "отворићу врата авиона!".

Путници, међу којима су били помоћни тренер Рукометног клуба "Војводина" из Новог Сада Милан Мирковић и рукометаш Алексеј Растворцев, успјели су да га савладају, па је авио безбједно слетио у Београд у 12.45 часова.

Јорданац је, након што је савладан, смјештен у бизнис класу и до краја лета није правио проблеме, а чували су га Мирковић и Растворцев.

Према првим информацијама, посада авиона није пријавила контроли лета ванредну ситуацију, већ је авион неометано слетио на београски аеродром како је било планирано.

По слијетању, полиција је ушла у авион и извела Јорданца, којег је одмах потом пребацила у Полицијску управу Београда.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

немора бити оно

06.12.2015 19:39

Можда је клаустофобија.

ОДГОВОРИТЕ