Jordancu određen pritvor do 48 časova

Jordancu sa američkim pasošem, koji je danas pokušao da upadne u kokpit aviona "Lufthanze" na letu Frankfurt - Beograd, određeno je zadržavanje do 48 časova zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Srbija 06.12.2015 | 23:41
Jordancu određen pritvor do 48 časova

Jordanac, koga je policija uhapsila po slijetanju aviona na beogradski aerodrom, proslijeđen je Trećem osnovnom tužilaštvu na saslušavanje, saznaje RTS.

Drama je započela na nebu iznad Austrije kada je Jordanac zaprijetio da će otvoriti vrata aviona, koji se u tom trenutku nalazio na oko 11.000 metara iznad austrijskih Alpa.

Beogradski list "Blic" piše da je Jordanac najprije lupao na vrata kokpita, uz riječi "otvoriću vrata aviona!".

Putnici, među kojima su bili pomoćni trener Rukometnog kluba "Vojvodina" iz Novog Sada Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev, uspjeli su da ga savladaju, pa je avio bezbjedno sletio u Beograd u 12.45 časova.

Jordanac je, nakon što je savladan, smješten u biznis klasu i do kraja leta nije pravio probleme, a čuvali su ga Mirković i Rastvorcev.

Prema prvim informacijama, posada aviona nije prijavila kontroli leta vanrednu situaciju, već je avion neometano sletio na beograski aerodrom kako je bilo planirano.

Po slijetanju, policija je ušla u avion i izvela Jordanca, kojeg je odmah potom prebacila u Policijsku upravu Beograda.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nemora biti ono

06.12.2015 19:39

Možda je klaustofobija.

ODGOVORITE