ПЛ БиХ: Слобода лидер до прољећа, преокрет Борца, Радник је ТРЕЋИ!

Фудбалери Слободе презимиће на врху табеле и послије посљедњег овогодишњег 18. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине. Борац преокренуо у Добој Какњу (1:2), "шестица" Олимпика, "покер" Зрињског.

Фудбал 06.12.2015 | 10:00
ПЛ БиХ: Слобода лидер до прољећа, преокрет Борца, Радник је ТРЕЋИ!

Лидер на табели, тузланска Слобода дочекала је Славију из Источног Сарајева с императивом побједе јер су је три бода остављала до прољећа на лидерској позицији шампионата БиХ.

Тулаци ту прилику нису прокоцкали, рутински су савладали Славију (4:0) погоцима Месудина Ахметовића, капитена Зајка Зебе и Амела Ордагића.

Тим Хусрефа Мусемића је од старта наметнуо нападачку игру и пробао да пробије бедем "соколова", што му је пошло за ногом у 19. минуту.

Стријелац за вођство Слободе био је искусни центарфор Мерсудин Ахметовић, који је имао још неколико шанси, али није успио да подеси нишанске справе.

Ипак у финишу првог полувремена, "Тушањ" је видио још један гол у мрежи Славије који је постигао Зајко Зеба из пенала, након што је у казненом простору оборен Младен Веселиновић.

Гости су у наставку имали више од игре, захваљујући чињеници да се домаћин опредијелио за "чување резултата" и чекање да се отвори шанса да дотуче "соколове". Из једне такве прилике у 78. минуту Ордагић је постигао трећи, а убрзо и Сулејман Крпић за велико славље Тузлака, којима ће сви до прољећног дијела првенства гледати у леђа.

Другопласирани Зрињски је такође без икаквих проблема прошао кроз травничку маглу на "Пироти" (0:3). Два гола постигао је Горан Закарић, а "везире" је већ на старту "отворио" Јасмин Мешановић.

Част Травничана у 61. минуту спасио је Ајдин Нухић.

У Зворнику, Челик је против већ отписане Дрине остварио важну побједу головима Бењамина Чолића у 38. и Марина Поповића у 78. минуту из пенала.

Борац је с императивом отпутовао у Добој Какањ, али је домаћи тим имао више од игре у првих 45 минута. Створио је и неколико зрелијих шанси, али је на срећу Бањалучана непрецизан био Харис Дилавер у барем два наврата. Посебно је импресивна била шанса у првих 15 минута кад је сам изишао испред голмана црвено-плавих Бојана Јовића, али није погодио његову мрежу.

У финишу, Един Хусић је чак погодио пречку Борчевог гола, али се на одмор ипак отишло са непопуларних 0:0.

У наставку је Младост такође била ближе поготку, Карахмет је у 61. минуту погодио стативу, да би у наставку акције голман Јовић одбранио "зицер" и спасио бањалучки клуб.

Имао је и Борац своје прилике да затресе домаћу мрежу - Ајдин Реџић је у 66. минуту добро шутирао, али је још боље одбранио голман Младости Аднан Хаџић.

Ипак, Јовић је вадио лопту из своје мреже у 78. минуту кад је "одбијанац" послије шута Ковача поспремио Хусић - 1:0.

Међутим, црвено-плави се нису предавали већ су у 86. минуту стигли до изједначења поготком Угљеше Радиновића, да би у четвртом минуту надокнаде голом Лазара Марјановића стигли до важне побједе у борби за опстанак!

Сарајевски "вукови" су питање побједника ријешили у првих 25 минута кад су стекли предност од 3:0 против приједорског Рудара, да би до одласка на одмор комплетирали "петарду" (5:0). Човјек одлуке био је Денијал Брковић, који је забиљежио хет-трик!

У наставку су Приједорчани успјели да постигну два почасна поготка преко Петра Кунића у 61 и 88. минуту, а за "шестицу" Олимпика постарао се Далибор Панџа у самом финишу.

Радник је у мостарским Врапчићима био бољи ривал у првих 45 минута, али до 31. минута није успио да бројчану надмоћ крунише са вођством након што је због два жута картона искључен Асим Шкаљић.
Гости из Бијељине су чак пропустили да реализују једанаестерац, односно Аднан Бобић је одбранио ударац Ермину Сератлићу у 25. минуту.

Ипак бијељински тим је против Вележа повео шест минута касније голом Марка Обрадовића.

У другом дијелу, тачку на побједу гостију ставио је Дејан Максимовић у 75. минуту.

РЕЗУЛТАТИ 18. КОЛА:

Дрина - Челик 0:2 (0:1)
/Чолић 38, Поповић 78 пен/

Младост - Борац 1:2 (0:0)
/Хусић 78 - Радиновић 86, Марјановић 90+4/

Олимпик - Рудар Приједор 6:2 (5:0)
/Хаџић 19 пен, Смајић 21 пен, Брковић 25, 39, 39, Панџа 84 - Кунић 61, 88/

Слобода - Славија 4:0 (2:0)
/Ахметовић 19, Зеба 40 пен, Ордагић 78, Крпић 81/

Травник - Зрињски 1:4 (0:3)
/Нухић 61 - Мешановић 4, Закарић 16, 39, Лаштро 56/

Вележ - Радник 0:2 (0:1)
/Обрадовић 31, Максимовић 75/

Недјеља (13 х):

Широки Бријег - Сарајево
Жељезничар - Витез

ТАБЕЛА: Слобода 40, Зрињски 39, Радник 35, Сарајево (-1) 34, Широки Бријег (-1) 33, Младост 26, Славија 25, Жељезничар (-1) 25, Челик 28, Витез (-1) 23, Олимпик 19, Борац 18, Травник 17, Рудар Приједор 16, Дрина 9, Вележ 8.

Коментари / 0

Оставите коментар