Хиршеров првенац у брзинским дисциплинама!

Актуелни освајач Светског купа Марсел Хиршер тријумфовао је на другом супервелеслалому сезоне који је одржан у америчком Бивер крику.

Остали спортови 06.12.2015 | 08:20
Хиршеров првенац у брзинским дисциплинама!

Аустријски скијаш, специјалиста за техничке дисциплине, направио је велико изненађење својом првом победом у некој од брзинских дисциплина, у времену од 1:06.90 минута.

Друго место, са заостатком од 33 стотинке, заузео је домаћи скијаш Тед Лигети, док је трећи био његов сународник Ендру Вајбрехт, који је био три стотинке даље.

Хиршер је последњих година углавном супервелеслалом скијао у оквиру суперкомбинације, а у тој дисциплини је генерално током каријере одскијао мали број трка. Ипак, баш у супер џију је стигао до своје 32. победе, прве у некој од брзинских дисциплина, а профитирао је од тога што је стаза скраћена и старт померен ниже због снега и магле.

Аустријски скијаш је био четврти на стази и за пола секунде је тада надмашио до тада водећег Матију Касеа из Италије, а потом нико није успео да му припрети. Вајбрехт је први претекао Касеа, да би Лигети успео да се уметне између Хиршера и свог сународника.

Италијан је на крају морао да се задовољи поделом четвртог места са Адријеном Теоом из Француске, а иза су следили још један амерички скијаш Тревис Генонг и Александер Омот Килде из Норвешке. Међу најбољом десеторицом нашли су се и Швајцарац Карло Јанка, Ерик Геј из Канаде и још један Аустријанац Винсент Крихмајр.

Победник спуста у Бивер крику Аксел Лунд Свиндал био је тек 21, са више од једне секунде заостатка.

Свиндал је и даље први у генералном пласману, са 317 бодова, испред Лигетија са 180 и Италијана Петера Фила са 177. Норвежанин је на челу и у поретку супервелеслалома са 110 бодова, десет више од Хиршера.

Такмичење у Бивер крику се завршава у недељу велеслаломом.

Коментари / 0

Оставите коментар