Hiršerov prvenac u brzinskim disciplinama!

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer trijumfovao je na drugom superveleslalomu sezone koji je održan u američkom Biver kriku.

Ostali sportovi 06.12.2015 | 08:20
Hiršerov prvenac u brzinskim disciplinama!

Austrijski skijaš, specijalista za tehničke discipline, napravio je veliko iznenađenje svojom prvom pobedom u nekoj od brzinskih disciplina, u vremenu od 1:06.90 minuta.

Drugo mesto, sa zaostatkom od 33 stotinke, zauzeo je domaći skijaš Ted Ligeti, dok je treći bio njegov sunarodnik Endru Vajbreht, koji je bio tri stotinke dalje.

Hiršer je poslednjih godina uglavnom superveleslalom skijao u okviru superkombinacije, a u toj disciplini je generalno tokom karijere odskijao mali broj trka. Ipak, baš u super džiju je stigao do svoje 32. pobede, prve u nekoj od brzinskih disciplina, a profitirao je od toga što je staza skraćena i start pomeren niže zbog snega i magle.

Austrijski skijaš je bio četvrti na stazi i za pola sekunde je tada nadmašio do tada vodećeg Matiju Kasea iz Italije, a potom niko nije uspeo da mu pripreti. Vajbreht je prvi pretekao Kasea, da bi Ligeti uspeo da se umetne između Hiršera i svog sunarodnika.

Italijan je na kraju morao da se zadovolji podelom četvrtog mesta sa Adrijenom Teoom iz Francuske, a iza su sledili još jedan američki skijaš Trevis Genong i Aleksander Omot Kilde iz Norveške. Među najboljom desetoricom našli su se i Švajcarac Karlo Janka, Erik Gej iz Kanade i još jedan Austrijanac Vinsent Krihmajr.

Pobednik spusta u Biver kriku Aksel Lund Svindal bio je tek 21, sa više od jedne sekunde zaostatka.

Svindal je i dalje prvi u generalnom plasmanu, sa 317 bodova, ispred Ligetija sa 180 i Italijana Petera Fila sa 177. Norvežanin je na čelu i u poretku superveleslaloma sa 110 bodova, deset više od Hiršera.

Takmičenje u Biver kriku se završava u nedelju veleslalomom.

Komentari / 0

Ostavite komentar