СП: Бод за Српкиње на старту против Црногорки!

Рукометашице Србије одиграле су нерешено 28:28 са Црном Гором у првом колу А групе Светског првенства у Данској.

Остали спортови 05.12.2015 | 21:40
СП: Бод за Српкиње на старту против Црногорки!

Србија је одиграла одлично и потпуно заслужено до великог бода против фаворизованих Црногорки.

Овај резултат је велики успех, јер, подсетимо, Србија у Данској игра без најбољих играчица Андрее Лекић, Сање Дамњановић, Драгане Цвијић и Катарине Томашевић, које су у сукобу са селектором Сашом Бошковићем.

Бошковићеве изабранице одлично су отвориле меч и већ у првих 15 минута дале 11 голова.Напад је одлично функционисао због чега су имале и три гола предности од почетка, али је онда уследио пад у игри нашег тима.

Црногорке појачале одбрану, судије су пуштале нешто оштрији критеријум, а на крилима сјајне Катарине Булатовић дошле и до преокрета. Константно су имале два-три гола вишка, све до саме завршнице. Тада је на сцену ступила Тамара Георгијев која је унела неопходну енергију нашем тиму.

Играла је на позицији пивота, иако је бек по локацији, да би везала неколико голова и увела меч у егал. Катарина Крпеж је погодила седмерац на крају, а Јована Рисовић успела да одбрани важан бод.

Србију су предводиле Јелена Живковић и Катарина Крпеж-Шлезак са по шест голова, док је са осам најефикаснија у противничком тиму била Катарина Булатовић.

У групи се налазе још Јапан, Мађарска, Тунис и домаћин Данска. У другој рунди, у недељу од 18.30, Србија се састаје са Мађарском.

Коментари / 0

Оставите коментар