SP: Bod za Srpkinje na startu protiv Crnogorki!

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno 28:28 sa Crnom Gorom u prvom kolu A grupe Svetskog prvenstva u Danskoj.

Ostali sportovi 05.12.2015 | 21:40
SP: Bod za Srpkinje na startu protiv Crnogorki!

Srbija je odigrala odlično i potpuno zasluženo do velikog boda protiv favorizovanih Crnogorki.

Ovaj rezultat je veliki uspeh, jer, podsetimo, Srbija u Danskoj igra bez najboljih igračica Andree Lekić, Sanje Damnjanović, Dragane Cvijić i Katarine Tomašević, koje su u sukobu sa selektorom Sašom Boškovićem.

Boškovićeve izabranice odlično su otvorile meč i već u prvih 15 minuta dale 11 golova.Napad je odlično funkcionisao zbog čega su imale i tri gola prednosti od početka, ali je onda usledio pad u igri našeg tima.

Crnogorke pojačale odbranu, sudije su puštale nešto oštriji kriterijum, a na krilima sjajne Katarine Bulatović došle i do preokreta. Konstantno su imale dva-tri gola viška, sve do same završnice. Tada je na scenu stupila Tamara Georgijev koja je unela neophodnu energiju našem timu.

Igrala je na poziciji pivota, iako je bek po lokaciji, da bi vezala nekoliko golova i uvela meč u egal. Katarina Krpež je pogodila sedmerac na kraju, a Jovana Risović uspela da odbrani važan bod.

Srbiju su predvodile Jelena Živković i Katarina Krpež-Šlezak sa po šest golova, dok je sa osam najefikasnija u protivničkom timu bila Katarina Bulatović.

U grupi se nalaze još Japan, Mađarska, Tunis i domaćin Danska. U drugoj rundi, u nedelju od 18.30, Srbija se sastaje sa Mađarskom.

Komentari / 0

Ostavite komentar