Спектакуларна Вонова славила у Лејк Луизу!

Америчка скијашица Линдзи Вон тријумфовала је на првом спусту сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у канадском Лејк Луизу.

Остали спортови 05.12.2015 | 17:40
Спектакуларна Вонова славила у Лејк Луизу!

Вонова је до 16. победе у том ски центру, а 68. у каријери, дошла у времену од 1:50.50 минута, са 58 стотинки предности у односу на Аустријанку Корнелију Хитер.

Треће место, са више од секунде заостатка у односу на Американку, заузела је још једна аустријска скијашица Рамона Зибенхофер.

Вонова је прескочила све трке у техничким дисциплинама које су одржане ове сезоне и до тријумфа на својој првој трци још од марта дошла је на спектакуларан начин. Американка је направила две грешке у горњој половини стазе, али је потом успела да надокнади време у доњој и тако је наставила доминацију у Лејк Луизу.

Од старта трке, у вођству се налазила Францускиња Марго Бајле, која се задржала на челу док на ред није стигла Хитерова, коју је потом померила Вонова. Француска скијашица је на крају морала да се задовољи четвртим местом, са девет стотих делова секунде слабијим временом од Зибенхоферове.

Њу су следиле Стејси Кук из Сједињених Држава и две Швајцаркиње Фабијен Зутер и Лара Гут, које су поделиле шесто место. Првих десет комплетирале су Италијанке Нађа Фанкини и Верена Штуфер и још једна аустријска скијашица Стефани Фенир.

У генералном пласману Светског купа води Американка Микаела Шифрин са 280 бодова, испред Фриде Хансдотер са 195 и Гутове која има 190.

Такмичење у Лејк Луизу се наставља вечерас по нашем времену, када је на програму још један спуст.

Коментари / 0

Оставите коментар