Spektakularna Vonova slavila u Lejk Luizu!

Američka skijašica Lindzi Von trijumfovala je na prvom spustu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u kanadskom Lejk Luizu.

Ostali sportovi 05.12.2015 | 17:40
Spektakularna Vonova slavila u Lejk Luizu!

Vonova je do 16. pobede u tom ski centru, a 68. u karijeri, došla u vremenu od 1:50.50 minuta, sa 58 stotinki prednosti u odnosu na Austrijanku Korneliju Hiter.

Treće mesto, sa više od sekunde zaostatka u odnosu na Amerikanku, zauzela je još jedna austrijska skijašica Ramona Zibenhofer.

Vonova je preskočila sve trke u tehničkim disciplinama koje su održane ove sezone i do trijumfa na svojoj prvoj trci još od marta došla je na spektakularan način. Amerikanka je napravila dve greške u gornjoj polovini staze, ali je potom uspela da nadoknadi vreme u donjoj i tako je nastavila dominaciju u Lejk Luizu.

Od starta trke, u vođstvu se nalazila Francuskinja Margo Bajle, koja se zadržala na čelu dok na red nije stigla Hiterova, koju je potom pomerila Vonova. Francuska skijašica je na kraju morala da se zadovolji četvrtim mestom, sa devet stotih delova sekunde slabijim vremenom od Zibenhoferove.

Nju su sledile Stejsi Kuk iz Sjedinjenih Država i dve Švajcarkinje Fabijen Zuter i Lara Gut, koje su podelile šesto mesto. Prvih deset kompletirale su Italijanke Nađa Fankini i Verena Štufer i još jedna austrijska skijašica Stefani Fenir.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Amerikanka Mikaela Šifrin sa 280 bodova, ispred Fride Hansdoter sa 195 i Gutove koja ima 190.

Takmičenje u Lejk Luizu se nastavlja večeras po našem vremenu, kada je na programu još jedan spust.

Komentari / 0

Ostavite komentar