Осврт: То није чудо - то је Црвена звезда!

Милер и Цирбес брутално закуцали Химки, Топ 16 је тако близу...Црвено-бели сада имају четири победе и тако мало дели их од друге фазе такмичења...

Кошарка 04.12.2015 | 23:45
Осврт: То није чудо - то је Црвена звезда!

То више није чудо - то је ратничко срце које куца у играчима Црвене звезде! У данима када је клуб са Малог Калемегдана пролазио кроз тешке дане, највише због бројних кадровских проблема, али и недовољно квалитетних издања појачања, Реал и Химки иживљавали су се на Црвеној звезди у свом дворишту као силеџија из осмог разреда на клинчету које је тек ушло у пети. Пре седам дана краљевска освета сервирана је актуелном прваку Европе, а у петак увече на исти начин испраћен је и пребогати руски Химки! Победе можда нису биле толико убедљиве, али су биле довољне да се Реал доведе на ивицу амбиса, а Химкију помрси рачуница пред последња два кола групне фазе - 96:91 (27:26, 23:27, 18:16, 28:22).

У паклу и трилеру какав се и очекивао пред крцатим Пиониром, у којем ни игла није могла да падне још једном је превагу однело огромно срце, бескрајна жеља, али и суви квалитет Мајка Цирбеса и Квинсија Милера, који су у најважнијим моментима на најбруталнији начин закуцали Химки и уништили све невероватне покушаје и ласерски навођене далекометне хице скупо плаћених асова Шведа, Моње, Копонена и Драгића, који су искомбиновали чак 70 поена. Њих двојица су Звезду водили до изузетно важне победе са укупно 52 убачена поена - 27 Цирбеса и два мање Милера!

Била је то победа која је умногоме увећала Звездине шансе да се пласира у Топ 16 фазу, иако је пре само недељу дана тим Дејана Радоњића био прикован за дно табеле. Имали су играчи Химкија победу у рукама неколико пута, али је мирнија рука и френетични хук са трибина вечерас донео велико славље.

Колико је до победе било стало кошаркашима оба тима било је јасно још од првог минута. У адреналином набијеној атмосфери прштале су акције, дефанзивне и офанзивне, а заглушујућа бука онемогућавала је интерну комуникацију актера на терену. Ипак, за теледиригована додавања Стефана Јовића и Маркуса Вилијамса свака реч била је сувишна. У таквој ситуацији највећи профит имао је готово незаустављиви Цирбес, а са њим своје кошгетерске задатке обављали су и Јовић, Симоновић, Милер. Тренутак који је готово 7.000 гледалаца бацило у транс десио се када је Вилијамс погодио своју прву тројку за резултат 21:10. Тада се чинило да мало шта може да заустави црвено-беле. Пионир је био у готово невиђеном делиријуму.

Ипак, после серије 11:1 за нешто мање од три минута, уследила је потпуно неочекивана успаванка ратника у црвено-белим дресовима, из које су Химкијеви снајперисти извукли максимум и баш као сваки пут када им се укаже и најмања шанса - избушили мрежицу. Интересантно, за готово шест и по минута пулени Римаса Куртинаитиса имали су тек десет убачених поена. У финишу прве деонице за мање од једног и по минута Драгић и Огустин нанизали су 12 кошева и тако потпуно истопили максималну разлику од истог броја поена, да би Швед, Моња и Тодоровић до уводних тренутака другог квартала донели потпуни преокрет резултата и прво вођство Химкију.

Предаје није било. Баш као и у недавном двобоју с Реалом,Звезда се вратила у живот, овог пута бравурама трилинга Милер - Цирбес - Вилијамс. Проблем је представљало то што су играчи Химкија били невероватно расположени, па су у завршној фази првог полувремена нанизали четири тројке и тако још једном здробили дефицит и претворили га у минималан суфицит пред велики одмор - 50:53. Химки је имао чак седам убачених тројки, дупло више асистенција у односу на Звезду (16-8) и више скокова, што је додатно отежавало ситуацију.

Оно што се у другом делу утакмице догодило неодољиво је подсетило на дешавања на сусрет са Краљевским клубом, пре седам дана на истом месту. Гости су боље започели трећи период и противничку трему Драгић и Швед претворили су у осам кошева разлике (52:60). А онда се догодило чудо! Звездину нападачку флоту предводили су Цирбес и Јовић, који су у својим рукама имали организацију готово свих нападачких акција, изрежирали велики повратак, а потом и филмски неизвестан финиш сусрета, у којем су заблистали летећи Милер и немачки репрезентативац и Звезди подарили невероватну победу!

Коментари / 0

Оставите коментар