ЕЛ: Звездин подвиг у гротлу Пионира, пао Химки!

Кошаркаши Црвене звезде направили су подвиг у осмом колу Евролиге, савладавши у хали Пионир екипу Химкија са 96:91, ривала од ког су у првом делу уводне фазе елитног надметања изгубили чак са 91:53. Меч у сјајној атмосфери, пред скоро 7.000 "делија", обележили су повратник у табор црвено-белих, Маркус Вилијамс, те најбољи играчи меча, Мајк Цирбес, који је овом важном тријумфу допринео са 27 поена, односно Квинси Милер, који је уз бравуре у финишу, постигао 25.

Кошарка 04.12.2015 | 22:15
ЕЛ: Звездин подвиг у гротлу Пионира, пао Химки!

Са повратником Маркусом Вилијамсом у тиму, али без Марка Тејића који је у последњи час изостављен због прехладе, Звезда је изузетно добро отворила ову утакмицу.

Најпре доминација Маика Цирбеса у оба рекета, те добри потези Јовића како у одабиру шута тако и у додавањима за немачког центра, омогућили су предност од 14:9, при којој је у игру ушао управо Вилијамс. Овацијама је дочекан, а овацијама и праћен сваки његов потез. Како и не би, када је брзо по уласку погодио тројку, да би потом проиграо Савановића без да га је гледао.

Али, Химки не би тек тако био високо пласиран када не би знао да одговори на озбиљне изазове. Уз расположене руске репрезентативце Моњу и Шведа, али и све више погодака Аугустина, тим из Московског региона најпре је малтене анулирао 11 поена заостатка (21:10) до краја прве деонице, а онда у другој повео са 32:37.

Звезда се тада тргла, и то захваљујући сјајној минијатури Квинсија Милера, ког је са трибина бодрила атрактивна девојка Ајлија Пети.

Американац је за два минута убацио осам поена у серији 10:2, што је уз атрактивну блокаду Николе Ребића над 19 цм вишим Тодоровићем потпуно бацило у транс "делије".

Борба се, заправо, тада тек распласмала. На Звездино вођство одговорио је својим Химки, а даби Вилијамсова друга тројка поравнала на 50:50 пре него што је далекометним поготком расположени Алексеј Швед одвео госте на велики предах са "+3".

Нарасло је то и на 52:60 после серије гостију од седам узастопних поена на почетку другог полувремена, после чега се офанзивна игра Звезде свела на или промашај из изграђених позиција, или - додавање Цирбесу, које је Немац користио за погодак.

Управо је Цирбес са седам поена учествовао у серији 14:5, којом је домаћин, после тројке Јовића, повео са 66:65 у 28. минуту, што је атмосферу у "Пиониру" довело до усијања.

У последњој деоници Звездина предност нарасла је на 77:71 због пет брзих поена Квинсија Милера, али је још брже истопљена услед хитрих ногу Шведа и далекометне прецизности Копонена. Ушло се тако у напети финиш, у коме су гости после серије 0:9 стекли предност, потом млади Гудурић тројком вратио Звезди предност од "+", да би се у последња три минута ушло уз нерешени резултат, 82:82.

Када се решавало питање победника, Милер је заблистао. Најпре је фантастично закуцао после промашаја Цирбеса, да би у 30 секунди "везао" блокаду и ново закуцавање, што је најавило подвиг, који је прослављен недуго затим. Заслужено, по свему виђеном.

Коментари / 0

Оставите коментар