Бошковић: Да прођемо групу, за почетак!

Селектор рукометашица свестан је да некомплетан национални тим чека тежак посао на шампионату света у Данској.

Остали спортови 05.12.2015 | 14:20
Бошковић: Да прођемо групу, за почетак!

Женска рукометна репрезентација Србије почиње наступ у А групи Светског првенства утакмицом против Црне Горе, у суботу од 15.45 часова у Хернингу.

Селектор Саша Бошковић истакао је да прва, од пет утакмица у групи, није од пресудног значаја и да је примарни циљ пласирати се међу четири најбоље, у конкуренцији Данске, Црне Горе, Мађарске, Јапана и Туниса.

"Циљ је да прођемо у осмину финала, а даље ћемо корак по корак", каже Бошковић.

Србија је пре две године у Београду играла финале СП и изгубила од Бразила, али тренутни састав је, бар по именима, далеко слабији од тадашњег.

Као што је познато, Лекић, Дамњановић, Цвијић и голман Томашевић не желе да играју за репрезентацију док је Бошковић предводи. Кап која је прелила чашу био је дебакл на Европском првенству, где смо у конкуренцији 16 екипа заузели 15. место.

У њиховом одсуству - али не само њиховом - селектор ће се ослонити на играчице попут Крпеж, Рајовић, Лишчевић, Банделије...

"Девојке су спремне, као и ми из стручног штаба, да добро одиграмо прву утакмицу. Нормално, нисмо се спремали само за ту утакмицу. Занима нас сваки меч, без обзира на то са ким играмо. Очекује нас тежак задатак", изјавио је Саша Бошковић.

"После Црне Горе нас чекају утакмице против Мађарске и Данске, такође изузетно јаких противника. Очекујем да ћемо током такмичења у групи доћи до топ форме", додала је Сања Рајовић.

Боје Србије браниће:

Голмани Јована Рисовић, Нина Колунџић, Ана Качаревић;
Крила Сања Радосављевић, Дијана Радојевић, Катарина Крпеж;
Бекови Јелена Трифуновић, Јована Стојиљковић, Биљана Банделије, Кристина Лишчевић, Тамара Георгијев, Ивана Пријовић, Дијана Штевин, Јелена Живковић, Анђела Јањушевић;
Пивоти Марија Петровић, Сања Рајовић.

Коментари / 0

Оставите коментар