Bošković: Da prođemo grupu, za početak!

Selektor rukometašica svestan je da nekompletan nacionalni tim čeka težak posao na šampionatu sveta u Danskoj.

Ostali sportovi 05.12.2015 | 14:20
Bošković: Da prođemo grupu, za početak!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije počinje nastup u A grupi Svetskog prvenstva utakmicom protiv Crne Gore, u subotu od 15.45 časova u Herningu.

Selektor Saša Bošković istakao je da prva, od pet utakmica u grupi, nije od presudnog značaja i da je primarni cilj plasirati se među četiri najbolje, u konkurenciji Danske, Crne Gore, Mađarske, Japana i Tunisa.

"Cilj je da prođemo u osminu finala, a dalje ćemo korak po korak", kaže Bošković.

Srbija je pre dve godine u Beogradu igrala finale SP i izgubila od Brazila, ali trenutni sastav je, bar po imenima, daleko slabiji od tadašnjeg.

Kao što je poznato, Lekić, Damnjanović, Cvijić i golman Tomašević ne žele da igraju za reprezentaciju dok je Bošković predvodi. Kap koja je prelila čašu bio je debakl na Evropskom prvenstvu, gde smo u konkurenciji 16 ekipa zauzeli 15. mesto.

U njihovom odsustvu - ali ne samo njihovom - selektor će se osloniti na igračice poput Krpež, Rajović, Liščević, Bandelije...

"Devojke su spremne, kao i mi iz stručnog štaba, da dobro odigramo prvu utakmicu. Normalno, nismo se spremali samo za tu utakmicu. Zanima nas svaki meč, bez obzira na to sa kim igramo. Očekuje nas težak zadatak", izjavio je Saša Bošković.

"Posle Crne Gore nas čekaju utakmice protiv Mađarske i Danske, takođe izuzetno jakih protivnika. Očekujem da ćemo tokom takmičenja u grupi doći do top forme", dodala je Sanja Rajović.

Boje Srbije braniće:

Golmani Jovana Risović, Nina Kolundžić, Ana Kačarević;
Krila Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Katarina Krpež;
Bekovi Jelena Trifunović, Jovana Stojiljković, Biljana Bandelije, Kristina Liščević, Tamara Georgijev, Ivana Prijović, Dijana Števin, Jelena Živković, Anđela Janjušević;
Pivoti Marija Petrović, Sanja Rajović.

Komentari / 0

Ostavite komentar