Ваздух и даље загађен у градовима ФБиХ

Мјерне станице за праћење квалитета ваздуха и даље биљеже прекорачења толерантних вриједности сумпор-диоксида и прашине у Тузли, Лукавцу и Зеници, те прашине и азотних оксида у Сарајеву, упозорили су данас из Федералног хидрометеоролошког завода.

Босна и Херцеговина 04.12.2015 | 14:40
Ваздух и даље загађен у градовима ФБиХ

Највећа загађеност ваздуха у Федерацији БиХ /ФБиХ/ присутна је ујутро и током ноћи, а наредних дана степен загађености остаће непромијењен.


У Кантону Сарајево јуче су позвали на приправност у складу са Планом интервентних мјера у случајевима прекомјерног загађења.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наглашавају да висока концентрација у краћим периодима не утиче превише на здравље грађана, али се ефекат знатно појачава уколико траје неколико дана.

Тренутна ситуација не погодује лицима са респираторним потешкоћама, а осјетљиве особе требало би да избјегавају дужа задржавања на отвореном и излажу се напорима.

Побољшања квалитета ваздуха неће бити док не дође до дестабилизације атмосфере праћене вјетром или падавинама, а будући да зима још није ни наступила, могући су слични периоди и у наредна четири мјесеца.

Главни извори загађења ваздуха у ФБиХ су домаћинства, индустријска постројења, термоелектране, саобраћај и други објекти који се загријавају на чврста горива.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

СРБИН СВЕТОСАВАЦ

04.12.2015 15:24

ВАЗДУХ У БИХ НИКАДА НИЈЕ НИ БИО ЧИСТ. ЗАУДАРА НА СВЕ СТРАНЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

04.12.2015 17:58

У Тузли ако обуцес бијелу јакну ,вратис се куци у црној.

Name

село

04.12.2015 17:57

Измјерите мало и код нас у РС например бијељини и околини !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

05.12.2015 12:25

Ја љепоте на Палама. Сунце као у августу.Грађани уживајте у луксузу ''велеграда''.Ево гледам прилог са Јахорине, у којем једна грађанка из Сарајева каже да је дошла на Јахорину да се надише чистог зрака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме данас

05.12.2015 12:45

" Нећу да чујем ништа контра " Лукавца !

ОДГОВОРИТЕ