Убица био у контакту са терористима

Нападач Сајед Ризван Фарук који је у Сан Бернардину у Калифорнији усмртио 14 особа био је у контакту са познатим екстремистима на друштвеним мрежама, рекао је амерички обавјештајни званичник.

Свијет 04.12.2015 | 08:24
Убица био у контакту са терористима

Америчка полиција је у међувремену саопштила да су Фарук и његова жена Ташфин Малик имали довољно бомби и муниције да побију стотине људи, преноси АП.

Детаљи о двоје нападача изашли су на видјело док истражитељи покушавају да утврде да ли је пуцњава у Сан Бернардину акт тероризма.

У њиховом дому пронађено је чак 12 бомби ручне израде, и више од 3.000 оквира муниције, саопштила је полиција.

Брачни пар није представљао сумњу за ФБИ прије почињеног масакра, рекао је један други званичник који, такође, није хтио да буде именован док траје истрага, преноси АП.

Фарук (28) и Ташфин (27) су испалили чак 75 оквира муниције у просторији у социјалном центру за особе са инвалидитетом.

Неколико сати касније, нешто даље пар је у жестоком обрачуну са полицијом испалио још 76 оквира, док су 23 припадника полиције испалила око 380, саопштила је полиција.

Шеф локалне полиције Џерод Бурган предочио је ове податке, сугеришући да је масакр могао да буде и много гори.

Државни тужилац Лорета Линч рекла је у Вашингтону да мотиви напада још нису познати.

Истражитељи настоје да утврде да ли је Фарук накнадно постао радикалан, навео је обавјештајни званичник. Он је ипак додао да је Фарук на друштвеним мрежама био у контакту са екстремистима које надзире ФБИ.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ОоОоОо

04.12.2015 07:45

ОоОоОо Рукфас :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

04.12.2015 10:35

Па зар ови сви терористи нису американци? Пардон, Ја се несто збунио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

04.12.2015 17:56

Исламски терористи не познају своју народност. Они су вјерски интернационалисти много већи него римокатолици или бивши Југословени и Совјети који су били комунистички политички интернационалисти. ЗАТО ЈЕ СВАКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАМ НЕГИРАЊЕ НАЦИОНАЛИЗМА НА КОМЕ ПИЧИВА ОВАЈ СВИЈЕТ!

Name

Црни

04.12.2015 13:43

Чуј америчка полиција испалила око 380 оквира па гдје је та муниција толика отишла ? Она их је највише пококала који су кркани

ОДГОВОРИТЕ