Тепић: Партизан је годинама зидао побједнички систем, а сада...

...мора све испочетка! Бивши плејмејкер Партизана казао и да са Софоклисом Скорцанитисом није превише причао о, како је навео, његовом инстант искуству у Црвеној звезди.

Кошарка 05.12.2015 | 09:40
Тепић: Партизан је годинама зидао побједнички систем, а сада...

Миленко Тепић летос је променио клуб, али не и боје дреса. Екипу Партизана заменио је солунским ПАОК-ом, клубом чији навијачи и Гробари негују готово братске односе. Он је последњи из прошлогодишњег састава који је напустио београдски клуб, мало пре него што је дошло до озбиљних промена у управи клуба, али и на клупи на коју је уместо Душка Вујошевића дошао Петар Божић.
"Пратим Партизанове мечеве кад год ми то дозволе обавезе. Ове сезоне сам одгледао дуеле против Будућности и Цедевите. Навијам да ствари крену набоље, а наравно да нисам баш очекивао врхунске резултате од старта сезоне", рекао је Тепић у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Слаб почетак сезоне београдских црно-белих разочарао је навијаче, донекле и Тепића, али истиче да је у свему најважније стрпљење.
"Знамо како су се летос одвијале ствари у клубу. Дуле је отишао, Пера је постао тренер и желим му сву срећу на свету. Наравно, онако навијачки када гледам табелу и резултате, буде ми криво, али кад рационално размишљам то се и очекивало. Ради се о нормалним поразима у оваквој ситуацији. Потребно је време за сваки велики систем. Партизан је свој зидао годинама, бележио велике победе, правио квалитетне играче. Систем је промењен, а да би се опет дошло на онај ниво, потребно је време. Важно је и да навијачи покажу стрпљење, а верујем да ће се клуб вратити на победнички пут", малтене у даху објашњава Тепић који често умео да буде дискретни херој Партизана.

А сад мало о солунским црно-белима. Рођени Новосађанин каже да се добро осећа у ПАОК-у и признаје да, због специфичних односа које негују навијачи два клуба, није осетио баш као да је доживео велику промену.
"Навијачи ПАОК-а, поготово они најватренији, добро препознају тај однос који клуб има са Партизаном. Одмах су ме идентификовали као ПАОК-овца. Рекли су ми: 'Ти си наш', иако до тада нисам одиграо ни минут у дресу солунског клуба. Да будем искрен, због тог односа између Партизана и ПАОК-а сам се лепше и лакше навикао на нову средину", навео је он.

Ни кошаркаши солунског великана нису баш сјајни почели сезону, али полако, чини се, неке ствари долазе на своје барем у домаћим такмичењима.
"У принципу сам задовољан учинком у досадашњем току сезоне. Стигли смо до полуфинала грчког купа, ту смо имали среће на жребу, извукли смо друголигаша и имамо добру шансу да уђемо у финале и боримо се за трофеј. Када је у питању првенство, на почетку смо имали доста тешких гостовања, зато смо и били нешто слабији. Ипак, сада смо везали три победе, а отежавајућа је околност што се екипа формира у ходу. Полако хватамо прави ритам.
Надам се да би ове сезоне могли да се боримо са Арисом и АЕК-ом за треће место. То би баш био успех", анализирао је Тепић партије солунског Двоглавог орла у Грчкој.

Када је у питању Еврокуп, ПАОК још није осигурао пласман у други круг, али је тријумфом против још једног црно-белог тима, Бешикташа задржао шансе за то. У овом тренутку има учинак од три победе и пет пораза.
"У Еврокупу смо играли солидно први део такмичења, али смо онда у Солноку прокоцкали 17 поена предности. На крају смо изгубили, а са том победом би већ били сигурни за други круг. Имамо још шанси у последњим колима, али за пролаз даље биће нам потребне да одиграмо на високом нивоу и у последње два кола", каже Тепић.

Упркос свим надањима осталих клубова и њихових навијача у Грчкој, српски плејмејкер тврди да су Панатинаикос и Олимпијакос у кошарци и даље свет за себе.
"Они имају примат, увек се боре за титуле. Наравно, може да се деси да их неко евентуално изненади у једној утакмици, али у некој плеј-оф серији тешко да је то изводљиво. Ове сезоне чини се да АЕК највише покушава да им се приближи, али ПАО и Олимпијакос су велики фаворити", истиче Тепић.

Према његовим речима, финансије су веома важне, али и добром систему у континуитету у раду.
"Финансијска моћ игра велику улогу, али морате да знате да је употребите на прави начин. Мислим да је ипак најважније што ови клубови имају континуитет и систем. Код Панатинаикоса је то поставио Обрадовић, а у Олимпијакосу је заслужан Ивковић. Код њих се зна јасна хијерархија, увек имају добре странце, најквалитетније, али и најталентованије домаће играче", објаснио је некадашњи играч Партизана.

Поред Тепића, у тиму ПАОК-а ове сезоне играју двојица српских кошаркаша Урош Дувњак и Никола Марковић, али и Софоклисом Скорцанитисом који је у кратком периоду ове јесени био и члан Црвене звезде.
"Са Скорцанитисом сам се у разговору мало дотакао и његовог играња у Звезди. То је, додуше, била нека врста инстант искуства јер се све брзо издешавало па он није ни могао да стекне прави утисак о српској кошарци и ривалитету Партизана и Црвене звезде".

И ван кошаркашког терена Тепић ужива у Солуну, а успео је да "скокне" у неколико наврата до стадиона Тумба, на којем фудбалска секција ПАОК-а игра своје утакмице као домаћин.
"Био сам до сада на две фудбалске утакмице, против АЕК-а и Олимпијакоса. Ова са Олимпијакосом наравно важи за највећи дерби и заиста је тако као што причају. Стадион Тумба био је препун, али је атмосфера била мало тиша него обично јер се играо 4. октобра, а то је један од најтужнијих дана у клупској историји. На тај дан 1999. у саобраћајној несрећи погинула је група навијача ПАОК-а, па се овај трагичан догађај обележава сваке године", рекао је он.

Тепић је у септембру са ПАОК-ом потписао уговор до краја сезоне. Признаје да још не размишља о новој сарадњи и не искључује могућност да се једног дана у будућности поново врати у Партизан,
"Лепо ми је овде у Солуну, задовољан сам до сада урађеним, а верујем да ће временом бити још боље. Ипак, рано је за причу о новом уговору. Такође, не могу да кажем да имам план да се вратим у Партизан, али би свакако било веома лепо када би се то десило спонтано у неком тренутку у будућности", закључио је бивши репрезентативац Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар