Tepić: Partizan je godinama zidao pobjednički sistem, a sada...

...mora sve ispočetka! Bivši plejmejker Partizana kazao i da sa Sofoklisom Skorcanitisom nije previše pričao o, kako je naveo, njegovom instant iskustvu u Crvenoj zvezdi.

Košarka 05.12.2015 | 09:40
Tepić: Partizan je godinama zidao pobjednički sistem, a sada...

Milenko Tepić letos je promenio klub, ali ne i boje dresa. Ekipu Partizana zamenio je solunskim PAOK-om, klubom čiji navijači i Grobari neguju gotovo bratske odnose. On je poslednji iz prošlogodišnjeg sastava koji je napustio beogradski klub, malo pre nego što je došlo do ozbiljnih promena u upravi kluba, ali i na klupi na koju je umesto Duška Vujoševića došao Petar Božić.
"Pratim Partizanove mečeve kad god mi to dozvole obaveze. Ove sezone sam odgledao duele protiv Budućnosti i Cedevite. Navijam da stvari krenu nabolje, a naravno da nisam baš očekivao vrhunske rezultate od starta sezone", rekao je Tepić u razgovoru za MOZZART Sport.

Slab početak sezone beogradskih crno-belih razočarao je navijače, donekle i Tepića, ali ističe da je u svemu najvažnije strpljenje.
"Znamo kako su se letos odvijale stvari u klubu. Dule je otišao, Pera je postao trener i želim mu svu sreću na svetu. Naravno, onako navijački kada gledam tabelu i rezultate, bude mi krivo, ali kad racionalno razmišljam to se i očekivalo. Radi se o normalnim porazima u ovakvoj situaciji. Potrebno je vreme za svaki veliki sistem. Partizan je svoj zidao godinama, beležio velike pobede, pravio kvalitetne igrače. Sistem je promenjen, a da bi se opet došlo na onaj nivo, potrebno je vreme. Važno je i da navijači pokažu strpljenje, a verujem da će se klub vratiti na pobednički put", maltene u dahu objašnjava Tepić koji često umeo da bude diskretni heroj Partizana.

A sad malo o solunskim crno-belima. Rođeni Novosađanin kaže da se dobro oseća u PAOK-u i priznaje da, zbog specifičnih odnosa koje neguju navijači dva kluba, nije osetio baš kao da je doživeo veliku promenu.
"Navijači PAOK-a, pogotovo oni najvatreniji, dobro prepoznaju taj odnos koji klub ima sa Partizanom. Odmah su me identifikovali kao PAOK-ovca. Rekli su mi: 'Ti si naš', iako do tada nisam odigrao ni minut u dresu solunskog kluba. Da budem iskren, zbog tog odnosa između Partizana i PAOK-a sam se lepše i lakše navikao na novu sredinu", naveo je on.

Ni košarkaši solunskog velikana nisu baš sjajni počeli sezonu, ali polako, čini se, neke stvari dolaze na svoje barem u domaćim takmičenjima.
"U principu sam zadovoljan učinkom u dosadašnjem toku sezone. Stigli smo do polufinala grčkog kupa, tu smo imali sreće na žrebu, izvukli smo drugoligaša i imamo dobru šansu da uđemo u finale i borimo se za trofej. Kada je u pitanju prvenstvo, na početku smo imali dosta teških gostovanja, zato smo i bili nešto slabiji. Ipak, sada smo vezali tri pobede, a otežavajuća je okolnost što se ekipa formira u hodu. Polako hvatamo pravi ritam.
Nadam se da bi ove sezone mogli da se borimo sa Arisom i AEK-om za treće mesto. To bi baš bio uspeh", analizirao je Tepić partije solunskog Dvoglavog orla u Grčkoj.

Kada je u pitanju Evrokup, PAOK još nije osigurao plasman u drugi krug, ali je trijumfom protiv još jednog crno-belog tima, Bešiktaša zadržao šanse za to. U ovom trenutku ima učinak od tri pobede i pet poraza.
"U Evrokupu smo igrali solidno prvi deo takmičenja, ali smo onda u Solnoku prokockali 17 poena prednosti. Na kraju smo izgubili, a sa tom pobedom bi već bili sigurni za drugi krug. Imamo još šansi u poslednjim kolima, ali za prolaz dalje biće nam potrebne da odigramo na visokom nivou i u poslednje dva kola", kaže Tepić.

Uprkos svim nadanjima ostalih klubova i njihovih navijača u Grčkoj, srpski plejmejker tvrdi da su Panatinaikos i Olimpijakos u košarci i dalje svet za sebe.
"Oni imaju primat, uvek se bore za titule. Naravno, može da se desi da ih neko eventualno iznenadi u jednoj utakmici, ali u nekoj plej-of seriji teško da je to izvodljivo. Ove sezone čini se da AEK najviše pokušava da im se približi, ali PAO i Olimpijakos su veliki favoriti", ističe Tepić.

Prema njegovim rečima, finansije su veoma važne, ali i dobrom sistemu u kontinuitetu u radu.
"Finansijska moć igra veliku ulogu, ali morate da znate da je upotrebite na pravi način. Mislim da je ipak najvažnije što ovi klubovi imaju kontinuitet i sistem. Kod Panatinaikosa je to postavio Obradović, a u Olimpijakosu je zaslužan Ivković. Kod njih se zna jasna hijerarhija, uvek imaju dobre strance, najkvalitetnije, ali i najtalentovanije domaće igrače", objasnio je nekadašnji igrač Partizana.

Pored Tepića, u timu PAOK-a ove sezone igraju dvojica srpskih košarkaša Uroš Duvnjak i Nikola Marković, ali i Sofoklisom Skorcanitisom koji je u kratkom periodu ove jeseni bio i član Crvene zvezde.
"Sa Skorcanitisom sam se u razgovoru malo dotakao i njegovog igranja u Zvezdi. To je, doduše, bila neka vrsta instant iskustva jer se sve brzo izdešavalo pa on nije ni mogao da stekne pravi utisak o srpskoj košarci i rivalitetu Partizana i Crvene zvezde".

I van košarkaškog terena Tepić uživa u Solunu, a uspeo je da "skokne" u nekoliko navrata do stadiona Tumba, na kojem fudbalska sekcija PAOK-a igra svoje utakmice kao domaćin.
"Bio sam do sada na dve fudbalske utakmice, protiv AEK-a i Olimpijakosa. Ova sa Olimpijakosom naravno važi za najveći derbi i zaista je tako kao što pričaju. Stadion Tumba bio je prepun, ali je atmosfera bila malo tiša nego obično jer se igrao 4. oktobra, a to je jedan od najtužnijih dana u klupskoj istoriji. Na taj dan 1999. u saobraćajnoj nesreći poginula je grupa navijača PAOK-a, pa se ovaj tragičan događaj obeležava svake godine", rekao je on.

Tepić je u septembru sa PAOK-om potpisao ugovor do kraja sezone. Priznaje da još ne razmišlja o novoj saradnji i ne isključuje mogućnost da se jednog dana u budućnosti ponovo vrati u Partizan,
"Lepo mi je ovde u Solunu, zadovoljan sam do sada urađenim, a verujem da će vremenom biti još bolje. Ipak, rano je za priču o novom ugovoru. Takođe, ne mogu da kažem da imam plan da se vratim u Partizan, ali bi svakako bilo veoma lepo kada bi se to desilo spontano u nekom trenutku u budućnosti", zaključio je bivši reprezentativac Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar