Роси: Сад требам да станем јер сам ''уплашен''?!

Деветоструки светски шампион Валентино Роси верује да се тензије између њега, Марка Маркеса и Хорхеа Лоренца неће пренети на следећу сезону.

Остали спортови 05.12.2015 | 19:40
Роси: Сад требам да станем јер сам ''уплашен''?!

’Доктор’ је водио у генералном пласману од почетка сезоне, па све до последње трке у Валенсији, али га је тада претекао Лоренцо и победио за пет бодова у борби за титулу.

Међутим, саму борбу за титулу у сенку је бацио Росијев сукоб са Маркесом, којег је оптужио да му се свети и вози за Лоренца, а све је попримило шире размере њиховим дуелом у Сепангу.

Иако су тензије обележиле сам финиш овогодишњег Мото ГП шампионата, Роси сматра да ће све избледети током зиме.

„И даље је прича још свежа. Али, када почне следећа сезона, друге ствари ће бити важније, посебно мотивација да покушам још једном. Не брине ме много наредна година“, рекао је ’Доктор’.

Роси је истакао да ће на Маркесу бити да ли ће њихово ривалство поново постати ватерено.

„Што се тиче будућности са Маркесом, не знам... Шта могу да кажем? Шта могу да урадим? Да ли треба да престанем јер сам ’уплашен’? Само покушавам да објасним своју страну гледишта и објасним шта се десило. Остало није мој посао“, нагласио је Италијан.

Возач Јамахе је истакао да ће током наредне сезоне његов главни фокус бити да ли ће остати у краљевској класи 2017. године или не.

„Све што се десило, не мења мој план. Имам уговор са Јамаха. Када сам потписао уговор, планирао сам да се тркам још најмање две сезоне. Ове године сам био конкурентан, одрадио сам добар посао и покушаћу да у истом ритму наставим и наредне сезоне. После ћу одлучити шта ћу даље“, истакао је Роси.

Коментари / 0

Оставите коментар