Rosi: Sad trebam da stanem jer sam ''uplašen''?!

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi veruje da se tenzije između njega, Marka Markesa i Horhea Lorenca neće preneti na sledeću sezonu.

Ostali sportovi 05.12.2015 | 19:40
Rosi: Sad trebam da stanem jer sam ''uplašen''?!

’Doktor’ je vodio u generalnom plasmanu od početka sezone, pa sve do poslednje trke u Valensiji, ali ga je tada pretekao Lorenco i pobedio za pet bodova u borbi za titulu.

Međutim, samu borbu za titulu u senku je bacio Rosijev sukob sa Markesom, kojeg je optužio da mu se sveti i vozi za Lorenca, a sve je poprimilo šire razmere njihovim duelom u Sepangu.

Iako su tenzije obeležile sam finiš ovogodišnjeg Moto GP šampionata, Rosi smatra da će sve izbledeti tokom zime.

„I dalje je priča još sveža. Ali, kada počne sledeća sezona, druge stvari će biti važnije, posebno motivacija da pokušam još jednom. Ne brine me mnogo naredna godina“, rekao je ’Doktor’.

Rosi je istakao da će na Markesu biti da li će njihovo rivalstvo ponovo postati vatereno.

„Što se tiče budućnosti sa Markesom, ne znam... Šta mogu da kažem? Šta mogu da uradim? Da li treba da prestanem jer sam ’uplašen’? Samo pokušavam da objasnim svoju stranu gledišta i objasnim šta se desilo. Ostalo nije moj posao“, naglasio je Italijan.

Vozač Jamahe je istakao da će tokom naredne sezone njegov glavni fokus biti da li će ostati u kraljevskoj klasi 2017. godine ili ne.

„Sve što se desilo, ne menja moj plan. Imam ugovor sa Jamaha. Kada sam potpisao ugovor, planirao sam da se trkam još najmanje dve sezone. Ove godine sam bio konkurentan, odradio sam dobar posao i pokušaću da u istom ritmu nastavim i naredne sezone. Posle ću odlučiti šta ću dalje“, istakao je Rosi.

Komentari / 0

Ostavite komentar