Хамилтон или Розберг ’'лети'’ из Мерцедеса?!

Луис Хамилтон или Нико Розберг би могли да напусте Мерцедес ако њихов однос буде шкодио тиму, истиче шеф екипе Тото Волф.

Остали спортови 03.12.2015 | 21:40
Хамилтон или Розберг ’'лети'’ из Мерцедеса?!

Иако је другу сезону заредом немачки тим био класа за себе, Волф је по завршетку овогодишњег шампионата Формуле 1 истакао да је однос између возача био највећа слабост Мерцедеса.

По речима Волфа, проблеми унутар екипе настају сваки пут када један од возача изгуби од оног другог, што се дешавало често и због тога је неприхватљиво.

„Понекад се мучимо да победимо на трци и увек имамо једног возача који је незадовољан. И то се прелива на тим. То је једноставно нешто што не сме да нам се дешава више“, рекао је Волф.

Волфови коментари долазе после последњег у низу проблема који се десио у Абу Дабију, када је дошло до расправа око Хамилтонове стратегије у вези са мењањем пнеуматика и инструкцијама око подешавања мотора.

Први човек Мерцедеса је истакао да је свестан да ће због одлуке да се возачи слободно тркају увек бити потребна контрола, али је наговестио да све оно што је урађено ове сезоне није ни изблиза довољно.

„Донели смо одлуку да имамо двојицу једнаких возача да би тим напредовао брже и боље. Како идемо даље, размотрићемо да ли је то најбоље за тим. Личност и карактер унутар тима је кључан састојак тимског успеха. Ако осетимо да нешто није у складу са генералним консензусом, духом и филозофијом тима, размотрићемо да ли треба нешто да променимо по питању возачке поставе“, нагласио је Волф.

Упитан да појасни да ли то подразумева промену филозофије и одређивање ко је први, а ко други возач или само промена једног од садашњих возача.

„Мислим да је битно да имамо талентоване и брзе возаче у својим болидима. Али, желимо да радимо са добрим момцима“, истакао је Волф.

Розбергов уговор са Мерцедесом истиче на крају наредне сезоне, али је извесно да постоје опције да ће он бити продужен. С друге стране, Хамилтон је раније ове године потписао трогодишњи продужетак сарадње по којем ће у немачком тиму остати до краја 2018. године. Међутим, ако однос између возача буде додатно погоршан, извесно је да ће тим одлуку о промени возача донети много раније.

Коментари / 0

Оставите коментар