Hamilton ili Rozberg ’'leti'’ iz Mercedesa?!

Luis Hamilton ili Niko Rozberg bi mogli da napuste Mercedes ako njihov odnos bude škodio timu, ističe šef ekipe Toto Volf.

Ostali sportovi 03.12.2015 | 21:40
Hamilton ili Rozberg ’'leti'’ iz Mercedesa?!

Iako je drugu sezonu zaredom nemački tim bio klasa za sebe, Volf je po završetku ovogodišnjeg šampionata Formule 1 istakao da je odnos između vozača bio najveća slabost Mercedesa.

Po rečima Volfa, problemi unutar ekipe nastaju svaki put kada jedan od vozača izgubi od onog drugog, što se dešavalo često i zbog toga je neprihvatljivo.

„Ponekad se mučimo da pobedimo na trci i uvek imamo jednog vozača koji je nezadovoljan. I to se preliva na tim. To je jednostavno nešto što ne sme da nam se dešava više“, rekao je Volf.

Volfovi komentari dolaze posle poslednjeg u nizu problema koji se desio u Abu Dabiju, kada je došlo do rasprava oko Hamiltonove strategije u vezi sa menjanjem pneumatika i instrukcijama oko podešavanja motora.

Prvi čovek Mercedesa je istakao da je svestan da će zbog odluke da se vozači slobodno trkaju uvek biti potrebna kontrola, ali je nagovestio da sve ono što je urađeno ove sezone nije ni izbliza dovoljno.

„Doneli smo odluku da imamo dvojicu jednakih vozača da bi tim napredovao brže i bolje. Kako idemo dalje, razmotrićemo da li je to najbolje za tim. Ličnost i karakter unutar tima je ključan sastojak timskog uspeha. Ako osetimo da nešto nije u skladu sa generalnim konsenzusom, duhom i filozofijom tima, razmotrićemo da li treba nešto da promenimo po pitanju vozačke postave“, naglasio je Volf.

Upitan da pojasni da li to podrazumeva promenu filozofije i određivanje ko je prvi, a ko drugi vozač ili samo promena jednog od sadašnjih vozača.

„Mislim da je bitno da imamo talentovane i brze vozače u svojim bolidima. Ali, želimo da radimo sa dobrim momcima“, istakao je Volf.

Rozbergov ugovor sa Mercedesom ističe na kraju naredne sezone, ali je izvesno da postoje opcije da će on biti produžen. S druge strane, Hamilton je ranije ove godine potpisao trogodišnji produžetak saradnje po kojem će u nemačkom timu ostati do kraja 2018. godine. Međutim, ako odnos između vozača bude dodatno pogoršan, izvesno je da će tim odluku o promeni vozača doneti mnogo ranije.

Komentari / 0

Ostavite komentar