Хамилтон најбољи у избору шефова екипа!

Шампион Формуле 1 Луис Хамилтон изабран је за најбољег возача сезоне у избору престижног магазина „Аутоспорт“ у којем су учествовали шефови екипа.

Остали спортови 03.12.2015 | 20:20
Хамилтон најбољи у избору шефова екипа!

У традиционалном избору, шефови тимова бирају десеторицу најбољих возача и рангирају их по њиховом учинку, дајући им бодове као у шампионату. На пример, најбољи добија 25 бодова, а десети један.

Гласање је у потпуности анонимно, па се не зна ко је како гласао, али је познато да је Хамилтон, који је тријумфовао на десет трка ове сезоне и укупно 17 пута био на подијуму, добио 229 бодова од максималних 250.

Већина шефова екипа је управо Хамилтону дала максимални број бодова, а у гласању је имао 49 бодова више од најближег пратиоца – возача Ферарија Себастијана Фетела. Далеко иза четвороструког светског шампиона је други возач Мерцедеса Нико Розберг, упркос томе што је сезону завршио са три узастопна тријумфа.

Најбољу тројицу следи најмлађи возач у историји шампионата Макс Ферстапен, који је на почетку сезоне био малолетан, а без сумње је обележио шампионат, испред Данила Квјата из Ред Була.
Иако је Мекларен имао изузетно лошу сезону, Фернандо Алонсо се нашао на петом месту, чиме су шефови екипа препознали његова издања у исподпросечном болиду.

Прву десеторицу комплетирали су Валтери Ботас, Серхио Перес, Данијел Рикардо и Кими Раиконен.

За најбоље возаче су гласали: Тото Волф (Мерцедес), Маурицио Аривабене (Ферари), сер Френк Вилијамс (Вилијамс), Кристијан Хорнер (Ред Бул), Виџај Малија (Форс Индија), Франц Торс (Торо Росо), Федерико Гасталди (Лотус), Ерик Булије (Мекларен), Мониша Калтенборн (Заубер), Џон Бут (Менор).

Аутоспортов избор:
1. Луис Хамилтон 229 бодова
2. Себастијан Фетел 180
3. Нико Розберг 113
4. Макс Ферстапен 77
5. Данил Квјат 69
6. Фернандо Алонсо 57
7. Валтери Ботас 52
8. Серхио Перес 48
9. Данијел Рикардо 47
10. Кими Раиконен 37

Коментари / 0

Оставите коментар