Hamilton najbolji u izboru šefova ekipa!

Šampion Formule 1 Luis Hamilton izabran je za najboljeg vozača sezone u izboru prestižnog magazina „Autosport“ u kojem su učestvovali šefovi ekipa.

Ostali sportovi 03.12.2015 | 20:20
Hamilton najbolji u izboru šefova ekipa!

U tradicionalnom izboru, šefovi timova biraju desetoricu najboljih vozača i rangiraju ih po njihovom učinku, dajući im bodove kao u šampionatu. Na primer, najbolji dobija 25 bodova, a deseti jedan.

Glasanje je u potpunosti anonimno, pa se ne zna ko je kako glasao, ali je poznato da je Hamilton, koji je trijumfovao na deset trka ove sezone i ukupno 17 puta bio na podijumu, dobio 229 bodova od maksimalnih 250.

Većina šefova ekipa je upravo Hamiltonu dala maksimalni broj bodova, a u glasanju je imao 49 bodova više od najbližeg pratioca – vozača Ferarija Sebastijana Fetela. Daleko iza četvorostrukog svetskog šampiona je drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg, uprkos tome što je sezonu završio sa tri uzastopna trijumfa.

Najbolju trojicu sledi najmlađi vozač u istoriji šampionata Maks Ferstapen, koji je na početku sezone bio maloletan, a bez sumnje je obeležio šampionat, ispred Danila Kvjata iz Red Bula.
Iako je Meklaren imao izuzetno lošu sezonu, Fernando Alonso se našao na petom mestu, čime su šefovi ekipa prepoznali njegova izdanja u ispodprosečnom bolidu.

Prvu desetoricu kompletirali su Valteri Botas, Serhio Peres, Danijel Rikardo i Kimi Raikonen.

Za najbolje vozače su glasali: Toto Volf (Mercedes), Mauricio Arivabene (Ferari), ser Frenk Vilijams (Vilijams), Kristijan Horner (Red Bul), Vidžaj Malija (Fors Indija), Franc Tors (Toro Roso), Federiko Gastaldi (Lotus), Erik Bulije (Meklaren), Moniša Kaltenborn (Zauber), Džon But (Menor).

Autosportov izbor:
1. Luis Hamilton 229 bodova
2. Sebastijan Fetel 180
3. Niko Rozberg 113
4. Maks Ferstapen 77
5. Danil Kvjat 69
6. Fernando Alonso 57
7. Valteri Botas 52
8. Serhio Peres 48
9. Danijel Rikardo 47
10. Kimi Raikonen 37

Komentari / 0

Ostavite komentar