Омеровићу пријети доживотни затвор

Тутинцу Мирсаду Омеровићу, који је ухапшен у оквиру прошлогодишње акције аустријске полиције против исламских екстремиста, пријети доживотна затворска казна, а оптужница га терети за подстицање убиства, преноси бечки дневник "Естерајх".

Босна и Херцеговина 02.12.2015 | 12:55
Омеровићу пријети доживотни затвор

Салафисти, који је већ готово годину дана у истражном притвору, тужилаштво је припремило оптужницу која га терети и за подстицање убиства. У оптужници се наводи да је Омеровихц у бечкој џамији "Алтун-Алем" врбовао младе муслимане за џихад у Сирији, као и да је чак наводио на убиства. За ту оптужбу Омеровићу пријети доживотна затворска казна, јер се подстицање на убиство предвиђа иста казна као и за убиство.

Током суђења биће интересантно како ће државно тужилаштво у Грацу оптужбу за подстицање на убиство доказати суду. Наводно постоје телефонски протоколи које је "прислушкивала" Слободна сиријска војска, у којима се чује да је Омеровић једног припадника Исламске државе из Беча охрабрио на убиство невјерника. Најмање једно убиство је починио Омеровићев саговорник.

Поред подстицања на убиство Омеровић се терети и за терористичко удруживање. Против једног држављанина БиХ, који је такође у истражном затвору, биће вођено суђење за убиство, јер је наводно убијао у Сирији.

Омеровић, који је проповедао под именом Ебу Тејма, покушао је да регрутује десетине младих за џихад у Сирији. Према информацијама надлежних власти, у најмање 14 случајева он је успио да придобије младе за џихад.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Цар

02.12.2015 11:57

Само их ви и даље увозите и тргујте са њиховом браћом турцима,док вас и онако уништене не униште до краја са алахом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

02.12.2015 14:58

ЦАРЕ док су СРБи вијековима стајали на бранику хришћанске Европе та иста ПСЕУДО хришћанска Европа је са благословом римског Папе због наше Свете вјере Православне музика СРБе. Европа је за инат СРБима иза наших леђа садила тикве са исламским свијетом у борби против Светог Православља. Тикве су порасле и Законом Живота почеле да доносе своје зле плодове. Зато Европу нити било кога другог који умјесто љубави у срцу своме гаји мржњу према ближем своме не треба жалити јер СВАКО ЈЕ КОВАЧ СВОЈЕ СРЕЋЕ!

Name

02.12.2015 12:00

И ове брадоње са кратким панталонама треба пошкакиљати по врату као што они раде невином народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

02.12.2015 12:05

Гарант је он наговорио и оне двије малољетне Бошњакиње од којих је једна убијена у Сирији. Сви они то вјероватно раде за дебеле паре. Стигле су га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САО Бирац Република СРПАСКА!

02.12.2015 14:09

Ово је Бакирова војска коју му је бабо оставио у аманет да је његује и цува, али да иде у бабиним ципелама на целу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

02.12.2015 14:15

Ако је то тако одма му главу одсјеците !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

02.12.2015 17:32

На основу цега дозивотна,па онај Брејвик побио онолике људе, па није добио ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

02.12.2015 17:36

Знају ли аустријанци колико има оваквих. Нема затвора који постоји да их мозе примити све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре паса

02.12.2015 19:19

Бревик је побио своје а овај балван је отисао у Аустрију из Бих јер наводно боље тамо а он хоце да убија Аустријанце разлика је велика

ОДГОВОРИТЕ