Omeroviću prijeti doživotni zatvor

Tutincu Mirsadu Omeroviću, koji je uhapšen u okviru prošlogodišnje akcije austrijske policije protiv islamskih ekstremista, prijeti doživotna zatvorska kazna, a optužnica ga tereti za podsticanje ubistva, prenosi bečki dnevnik "Esterajh".

Bosna i Hercegovina 02.12.2015 | 12:55
Omeroviću prijeti doživotni zatvor

Salafisti, koji je već gotovo godinu dana u istražnom pritvoru, tužilaštvo je pripremilo optužnicu koja ga tereti i za podsticanje ubistva. U optužnici se navodi da je Omerovihc u bečkoj džamiji "Altun-Alem" vrbovao mlade muslimane za džihad u Siriji, kao i da je čak navodio na ubistva. Za tu optužbu Omeroviću prijeti doživotna zatvorska kazna, jer se podsticanje na ubistvo predviđa ista kazna kao i za ubistvo.

Tokom suđenja biće interesantno kako će državno tužilaštvo u Gracu optužbu za podsticanje na ubistvo dokazati sudu. Navodno postoje telefonski protokoli koje je "prisluškivala" Slobodna sirijska vojska, u kojima se čuje da je Omerović jednog pripadnika Islamske države iz Beča ohrabrio na ubistvo nevjernika. Najmanje jedno ubistvo je počinio Omerovićev sagovornik.

Pored podsticanja na ubistvo Omerović se tereti i za terorističko udruživanje. Protiv jednog državljanina BiH, koji je takođe u istražnom zatvoru, biće vođeno suđenje za ubistvo, jer je navodno ubijao u Siriji.

Omerović, koji je propovedao pod imenom Ebu Tejma, pokušao je da regrutuje desetine mladih za džihad u Siriji. Prema informacijama nadležnih vlasti, u najmanje 14 slučajeva on je uspio da pridobije mlade za džihad.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Car

02.12.2015 11:57

Samo ih vi i dalje uvozite i trgujte sa njihovom braćom turcima,dok vas i onako uništene ne unište do kraja sa alahom.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

02.12.2015 14:58

ЦАРЕ док су СРБи вијековима стајали на бранику хришћанске Европе та иста ПСЕУДО хришћанска Европа је са благословом римског Папе због наше Свете вјере Православне музика СРБе. Европа је за инат СРБима иза наших леђа садила тикве са исламским свијетом у борби против Светог Православља. Тикве су порасле и Законом Живота почеле да доносе своје зле плодове. Зато Европу нити било кога другог који умјесто љубави у срцу своме гаји мржњу према ближем своме не треба жалити јер СВАКО ЈЕ КОВАЧ СВОЈЕ СРЕЋЕ!

Name

xl

02.12.2015 12:00

I ove bradonje sa kratkim pantalonama treba poškakiljati po vratu kao što oni rade nevinom narodu.

ODGOVORITE
Name

pogled sa strane

02.12.2015 12:05

Garant je on nagovorio i one dvije maloljetne Bošnjakinje od kojih je jedna ubijena u Siriji. Svi oni to vjerovatno rade za debele pare. Stigle su ga.

ODGOVORITE
Name

SAO Birac Republika SRPASKA!

02.12.2015 14:09

Ovo je Bakirova vojska кoju mu je babo ostavio u amanet da je njeguje i cuva, ali da ide u babinim cipelama na celu.

ODGOVORITE
Name

Crni

02.12.2015 14:15

Ako je to tako odma mu glavu odsjecite !

ODGOVORITE
Name

Pasha

02.12.2015 17:32

Na osnovu cega dozivotna,pa onaj Brejvik pobio onolike ljude, pa nije dobio nista.

ODGOVORITE
Name

Roki

02.12.2015 17:36

Znaju li austrijanci koliko ima ovakvih. Nema zatvora koji postoji da ih moze primiti sve.

ODGOVORITE
Name

Re pasa

02.12.2015 19:19

Brevik je pobio svoje a ovaj balvan je otisao u Austriju iz Bih jer navodno bolje tamo a on hoce da ubija Austrijance razlika je velika

ODGOVORITE