63 особе запослене без конкурса у УИО

У периоду од 1. новембра 2014. године па до 18. новембра 2015. године у Управи за индиректно опорезивање без расписивања конкурса запослене су 63 особе.

Босна и Херцеговина 02.12.2015 | 22:53
63 особе запослене без конкурса у УИО

Радници су највише запошљавани у Регионалњ канцеларији Управе за индиректно опорезивање у Тузли и то њих укупно 23.

Од тога су 22 особе запослене на основу уговора о раду на одређено вријеме, док је једна особа запослена по рјешењу Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције.

Одмах након Тузле слиједи Регионални центар у Бањалуци гдје је у периоду од годину дана без расписивања конкурса запослено 13 особа на основу уговора о раду на одређено вријеме.

Укупно 11 особа запослено је у Регионалној канцеларији у Мостару, од чега 10 на основу уговора о раду на одређене вријеме, а један државни службеник је враћен након истека неплаћеног одсуства.

У Централној канцеларији Управе за индиректно опорезивање за дванаест мјесеци без расписивања конкурса запослено је девет особа, и то седам на основу уговора о раду на одређено вријеме и двије особе по рјешењу Агенције за државну службу БиХ о екстерном премјештају државног службеника из друге институције.

Најмањи број особа без конкурсне процедуре запослио је Регионалну канцеларију у Сарајеву. У овој Канцеларији запослено је укупно седам особа и то једна особа на основу уговора о раду на одређено вријеме на основу сагласности Агенције за државну службу БиХ и шест особа на основу уговора о раду на одређено вријеме.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Без посла

02.12.2015 09:52

Хоћу и ја, слушаћу све док сам под уговором на одредјено, а послије видјечемо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон Кихот

02.12.2015 09:59

Ко то нешто ново да се у свим институцијама запошљава по партијском кључу и интервенцји...шта се чудимо. Кад нека тамо Гајићка може само назват и рећи реко предсједник , шта даље рећи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

02.12.2015 09:59

Провјерите колико је запослено људи у ЈП Шуме РС, не зна им се ни број, а појам "конкурс" је апсолутна непознаница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нота бене

02.12.2015 10:42

Тако је у свим такозваним јавним предузећима, органима управе, агенцијама, такозваним невладиним организацијама...на свим мјестима која имају везе са такозваном државом и такозваном политиком. Откуд им нпр тај назив "јавна предузећа" кад нигдје није замумуљено и закукуљено као у њима. Свакаквог шљама у њима само ћеш ријетко срести доброг и поузданог радника. Та предузећа служе за ухљебљавање родјака, пријатеља, страначких клипана, оних којима си нешто дужан, оних који ти плате, курви, итд. Своје најсккупље курве, утицајние фукаре постављају чак и за директоре таквих предузећа. Има и оних које нису курабе али су спремне потписивати шта треба. Зло и наопако.

Name

ре Перо

02.12.2015 11:14

Распитајте се па објевите како је у ЕлектроБујељини у Електродистрибуцији Власеница запослен посланик киднапер? На мјесту је савјетника директора, ниста не ради а и незна радити јер је по струци приуцени конобар са несврсеном осмогодисњом сколом. Наводно преко лоповског СНСД-а је досао до папира и некаквог магистра. Како добија плату за ниста и докле цемо плацати струју и повецања цијене исте за овакве битанге ?!?!

Name

Бато491

02.12.2015 10:31

Лако је било Тузлацима, кад им је Спириц зет, па он и Цаусевиц рјесе то преко телефона, какав конкурс и бакраци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

02.12.2015 11:19

Назалост запосљавају се они који имају новац да дају онима који их примају ниста ново тако је у свом дрзавним БиХ институцијама конкурси су само фарса и ако их и буде јер зна се унапред ко це проци.У границној полицији имате колико хоцете тих слуцајева незаконитих пријема гдје су људи запослени без сертификата УНа сто је био опсти услов.Затим низ људи који нису просли безбједоносне провјере сипе,затим низ људи који нису имали валидна љекарска увјерења приликом пријема у радни однос,са сумњивим сколским и високосколским дипломама и факултетима.Напримјер факултети из Београда и Загреба људи никад нису били у тим дрзавама и градовима или одо пар пута свега а цетри године факултета добију страсно нико није луд.Бар у пасосима би имали пецате о преласку граница или привремену адресу боравка код неког ако су уредно студирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

02.12.2015 11:26

Нема већих лопова од цариника. Дал прелазио границу или царинио несто само гледају да се уграде да отму од народа, то знају сви ал се све толерисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИМЕ

02.12.2015 11:31

Имена напишите, имена, како се зову ти тако запослени. Ови бројеви ништа не значе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

02.12.2015 11:48

Не одговара вам кад запосљава се народ. Нема се времена за конкурсе посао трпи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

02.12.2015 12:08

Најгори смо на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

имт

02.12.2015 13:25

Ово је толико занемарљив број,поготово о ново упосленим у РЦ Мостар.Додјите до имена ново упослених у РЦ Мостар па це те видјети цији су то синови.Сеф кабинета Директора је упослио цијело своје село.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циад

02.12.2015 15:17

Како се зову ево вам име једног Тино надимак Капетан из Нове Биле.?Сад ради у ЦИ Градиска.А он је само дио ланца криминалне групе.Али њега подрзава бивси његов сеф сада у унутрасњој контроли Марио Невистиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моја родица

02.12.2015 22:04

Теска алкохолицарка прије рата. Економију заврсила у Зеници гдје ниједан Муслиман никад није пао на испиту. У рату од цланице Партије постаје религиозна. Како ви у Босни казете: 'цапила' је старог милицајца. Сад она ломи судбине дали и даље потезе не знам. Не говоримо од 1990.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дд

03.12.2015 16:07

Како се јос не огласава Предсједник синдиката једног лица,заститник лика и дјела Директора УИО да ово није тацно и да је све генијално одрадјено.

ОДГОВОРИТЕ