Осуда “киднаповања” ратног команданта

Поводом јучерашњег хашења официра ВРС и бившег ратног команданта другог батаљона Зворничке бригаде Срећка Аћимовића које су, због његовог учешћа у ратним догађајима на подручју Зворника 1995. године, извели припадници СИПЕ, одржана је ванредна сједндица Предсједништва Борачке организације у Зворнику.

Босна и Херцеговина 01.12.2015 | 20:10
Осуда “киднаповања” ратног команданта

Најоштрије је осђјено његово “киднаповање” и одвођење у Суд БиХ, а борци су најављујући протесте ако он не буде пуштен на слободу.

“Ми демобилисани борци Републике Српске захјевамо и тражимо од руководства Српске и српских представника у заједничким органима БиХ да заштите лик и дијело српског борца и виталне националне интересе, како се не би наставила хајка на српске борце и њихово хапшење, попут јучерашњег “киднаповања” ратног команданта Срећка Аћимовића. Ако се овако настави, нико неће од нас остати на слободи”, став је Предсједништва Борачке организације, Зворник које је поводом јучерашњег хапшења бившег саборца одржало хитну, ванредну сједницу.

Припадници Аагенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су јуче Аћимовића и прослиједили Тужиластву БиХ, због наводног ратног злочина, почињеног током 1995. године на ширем подручју Зворника.

Зависно од одлуке Суда БиХ, Предсједништво Борачке организације Зворник предузеће сљедеће кораке, па и јавне протесте, ако не буде пуштен на слободу.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

вупер

02.12.2015 09:26

Не ради то сипа то власт дозвољава, и треба све борце похапсити, сиротињу побити пензионере и раднике. Они су само стета овој власти.

ОДГОВОРИТЕ