Osuda “kidnapovanja” ratnog komandanta

Povodom jučerašnjeg hašenja oficira VRS i bivšeg ratnog komandanta drugog bataljona Zvorničke brigade Srećka Aćimovića koje su, zbog njegovog učešća u ratnim događajima na području Zvornika 1995. godine, izveli pripadnici SIPE, održana je vanredna sjedndica Predsjedništva Boračke organizacije u Zvorniku.

Bosna i Hercegovina 01.12.2015 | 20:10
Osuda “kidnapovanja” ratnog komandanta

Najoštrije je osđjeno njegovo “kidnapovanje” i odvođenje u Sud BiH, a borci su najavljujući proteste ako on ne bude pušten na slobodu.

“Mi demobilisani borci Republike Srpske zahjevamo i tražimo od rukovodstva Srpske i srpskih predstavnika u zajedničkim organima BiH da zaštite lik i dijelo srpskog borca i vitalne nacionalne interese, kako se ne bi nastavila hajka na srpske borce i njihovo hapšenje, poput jučerašnjeg “kidnapovanja” ratnog komandanta Srećka Aćimovića. Ako se ovako nastavi, niko neće od nas ostati na slobodi”, stav je Predsjedništva Boračke organizacije, Zvornik koje je povodom jučerašnjeg hapšenja bivšeg saborca održalo hitnu, vanrednu sjednicu.

Pripadnici Aagencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su juče Aćimovića i proslijedili Tužilastvu BiH, zbog navodnog ratnog zločina, počinjenog tokom 1995. godine na širem području Zvornika.

Zavisno od odluke Suda BiH, Predsjedništvo Boračke organizacije Zvornik preduzeće sljedeće korake, pa i javne proteste, ako ne bude pušten na slobodu.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vuper

02.12.2015 09:26

Ne radi to sipa to vlast dozvoljava, i treba sve borce pohapsiti, sirotinju pobiti penzionere i radnike. Oni su samo steta ovoj vlasti.

ODGOVORITE