Дурент: Понашали сте се према легенди као да је ђубре!

Најбољи кошаркаш Оклахоме Кевин Дурент оптужио је медије да су се према Кобију Брајанту опходили као да је ђубре.

Кошарка 03.12.2015 | 15:00
Дурент: Понашали сте се према легенди као да је ђубре!

Дурент је познат као велики пријатељ и поштовалац Брајанта, који је у ноћи између недеље и понедељка објавио да ће се повући на крају године.

Феноменални 27-годишњак признао је да је увек покушавао да буде као Коби, али да новинари никада нису разумели како изгледа живот професионалног кошаркаша, и да су у многим случајевима из личне сујете писали лоше о легенди НБА лиге.

“Јесам идеализовао Кобија Брајанта. Проучавао сам га, желео сам да будем као он. Он је био наш Мајк Џордан”, рекао је Дурент, а онда осу паљбу према новинарима.

“Био сам разочаран ове године јер сте га ви, новинари, третирали као да је ђубре. Он је легенда, а све што сам могао да чујем јесте како је лоше играо, колико је лоше шутирао и да је време да окачи патике о клин. Третирали сте једну нашу легенду као да је ђубре и то ми се није свидело. Надам се да ћете сад, када је одлучио да се повуче, почети да се према њему опходите фино”.

Коби је повлачење објавио написавши песму посвећену кошарци, а после меча са Индијаном 25 минута разговарао је са новинарима и видело се да му није лако.

Легендарни Меџик Џонсон казао је да је Брајант нешто најближе што смо видели Мајклу Џордану.

“Схватам да новинари морају да пишу о кошарци, наравно да то разумем. Коби није играо добро, његов тим није играо добро, али да ли смо то могли да очекујемо од њих? Рекли сте да је 93. играч у лиги, да су Лејкерси најгори тим на Западу, али изгледа да се свима допада што овако одлази. Свака прича на ТВ-у о утакмицама које је играо заснивала се на томе колико ужасно изгледа, сваки извештај у данима након мечева је био о томе да би требало да се повуче и остави све. То га је убијало”, додао је најбољи кошаркаш Оклахоме.

Он је потом отишао корак даље и оптужио новинаре да су узбацили Кобија из лиге јер су константно писали лоше о њему.

“Никада нисам чуо признања за МВП финалне серије. То су учинили за Дерек Џитера (бившег играча Њујорк Јенкиза), урадиће то и за Тима Данкана када буде одлазио, па чак и ако буде играо лоше. Знам да сте морали да извештавате о утакмицама, али сте ишли сувише дубоко у то колико је лош. Малтене сте га избацили из лиге”.

Њих двојица су били саиграчи у репрезентацији Сједињених Држава која се прошетала до злата на Олимпијским играма у Лондону 2012. године, када је у финалу победила Шпанију.

“Ова игра ми је сачувала живот, дала ми нови и научила много о животу. Наравно да сам осетиљив поводом свега што је у вези са њом. Разумем када се не игра добро и слично, то је део кошарке. Али не можете третирати Кобија као да је Д’Анђело Расел када је у питању извештавање о њему. Имајте више поштовања према ономе што је донео овој игри. Одступите из тоге и размишљате о игри. Новинари су све схватили сувише лично и када није играо добро, њихов је ред био да га ‘убију’ јер им се можда није добало нешто што је некада рекао или урадио. Међутим, када добро размислите о овој предивној игри, онда све што је лично у вези са извештавањем треба да иде кроз прозор. Размишљам о кошарци, њеним играчима и свему осталом када говорим. Говоре ми како не разумем медије и њихово функционисање. Па, ни они не разумеју играче и начин на који ми радимо”.

И легенда Лејкерса је на свом опроштају говорила колико му значе поруке саиграча, а Кевин је један од оних који је увек у Брајанту проналазио старијег брата.

“Имао је фантастичну каријеру, то је момак који је променио игру, променио моју кошарку ментално, али и физички. Он много значи кошарци. То је неко од кога сам увек тражио савете, помоћ или било шта друго. Бриљантан, бриљантан и интелигентан човек. Жао ми је да гледам како одлази, али је оставио велики траг у игри док је био овде”, закључио је Дурент.

Коментари / 0

Оставите коментар