Durent: Ponašali ste se prema legendi kao da je đubre!

Najbolji košarkaš Oklahome Kevin Durent optužio je medije da su se prema Kobiju Brajantu ophodili kao da je đubre.

Košarka 03.12.2015 | 15:00
Durent: Ponašali ste se prema legendi kao da je đubre!

Durent je poznat kao veliki prijatelj i poštovalac Brajanta, koji je u noći između nedelje i ponedeljka objavio da će se povući na kraju godine.

Fenomenalni 27-godišnjak priznao je da je uvek pokušavao da bude kao Kobi, ali da novinari nikada nisu razumeli kako izgleda život profesionalnog košarkaša, i da su u mnogim slučajevima iz lične sujete pisali loše o legendi NBA lige.

“Jesam idealizovao Kobija Brajanta. Proučavao sam ga, želeo sam da budem kao on. On je bio naš Majk Džordan”, rekao je Durent, a onda osu paljbu prema novinarima.

“Bio sam razočaran ove godine jer ste ga vi, novinari, tretirali kao da je đubre. On je legenda, a sve što sam mogao da čujem jeste kako je loše igrao, koliko je loše šutirao i da je vreme da okači patike o klin. Tretirali ste jednu našu legendu kao da je đubre i to mi se nije svidelo. Nadam se da ćete sad, kada je odlučio da se povuče, početi da se prema njemu ophodite fino”.

Kobi je povlačenje objavio napisavši pesmu posvećenu košarci, a posle meča sa Indijanom 25 minuta razgovarao je sa novinarima i videlo se da mu nije lako.

Legendarni Medžik Džonson kazao je da je Brajant nešto najbliže što smo videli Majklu Džordanu.

“Shvatam da novinari moraju da pišu o košarci, naravno da to razumem. Kobi nije igrao dobro, njegov tim nije igrao dobro, ali da li smo to mogli da očekujemo od njih? Rekli ste da je 93. igrač u ligi, da su Lejkersi najgori tim na Zapadu, ali izgleda da se svima dopada što ovako odlazi. Svaka priča na TV-u o utakmicama koje je igrao zasnivala se na tome koliko užasno izgleda, svaki izveštaj u danima nakon mečeva je bio o tome da bi trebalo da se povuče i ostavi sve. To ga je ubijalo”, dodao je najbolji košarkaš Oklahome.

On je potom otišao korak dalje i optužio novinare da su uzbacili Kobija iz lige jer su konstantno pisali loše o njemu.

“Nikada nisam čuo priznanja za MVP finalne serije. To su učinili za Derek Džitera (bivšeg igrača Njujork Jenkiza), uradiće to i za Tima Dankana kada bude odlazio, pa čak i ako bude igrao loše. Znam da ste morali da izveštavate o utakmicama, ali ste išli suviše duboko u to koliko je loš. Maltene ste ga izbacili iz lige”.

Njih dvojica su bili saigrači u reprezentaciji Sjedinjenih Država koja se prošetala do zlata na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kada je u finalu pobedila Španiju.

“Ova igra mi je sačuvala život, dala mi novi i naučila mnogo o životu. Naravno da sam osetiljiv povodom svega što je u vezi sa njom. Razumem kada se ne igra dobro i slično, to je deo košarke. Ali ne možete tretirati Kobija kao da je D’Anđelo Rasel kada je u pitanju izveštavanje o njemu. Imajte više poštovanja prema onome što je doneo ovoj igri. Odstupite iz toge i razmišljate o igri. Novinari su sve shvatili suviše lično i kada nije igrao dobro, njihov je red bio da ga ‘ubiju’ jer im se možda nije dobalo nešto što je nekada rekao ili uradio. Međutim, kada dobro razmislite o ovoj predivnoj igri, onda sve što je lično u vezi sa izveštavanjem treba da ide kroz prozor. Razmišljam o košarci, njenim igračima i svemu ostalom kada govorim. Govore mi kako ne razumem medije i njihovo funkcionisanje. Pa, ni oni ne razumeju igrače i način na koji mi radimo”.

I legenda Lejkersa je na svom oproštaju govorila koliko mu znače poruke saigrača, a Kevin je jedan od onih koji je uvek u Brajantu pronalazio starijeg brata.

“Imao je fantastičnu karijeru, to je momak koji je promenio igru, promenio moju košarku mentalno, ali i fizički. On mnogo znači košarci. To je neko od koga sam uvek tražio savete, pomoć ili bilo šta drugo. Briljantan, briljantan i inteligentan čovek. Žao mi je da gledam kako odlazi, ali je ostavio veliki trag u igri dok je bio ovde”, zaključio je Durent.

Komentari / 0

Ostavite komentar