Мурић: Партизан ће опет бити на врху!

Словеначки кошаркаш Едо Мурић нестрпљиво очекује повратак на паркет у дресу Партизана након вишемесечног одсуства због повреде.

Кошарка 02.12.2015 | 09:40
Мурић: Партизан ће опет бити на врху!

Сјајни крилни играч је од јуна ван терена, али се очекује да средином децембра појача црно-беле у најтежој сезони у последњих неколико деценија.

"Период без утакмица и тренинга је најтежи у мојој каријери. Најгори је био период после операције када сам схватио да ћу дуго бити ван терена. Много је лакше трчати, шутирати и играти одбрану него ово", рекао је Мурић за "Дневник".

Партизан имадоста проблема ове сезоне, тим је тек недавно комплетиран доласком двојице Американаца, али екипа заостаје четири победе за плеј-оф позицијом.

"Једино што ми као екипа можемо да обећамо је да ћемо се максимално борити и на свакој утакмици ићи на победу. У сваком случају, убеђен сам да Партизан не мора да брине за будућност и верујем ће црно-беле поново бити на врху", верује Мурић.

Мурић верује у Петра Божића, који је преузео одговорност у најтежем тренутку и наследио легенду клуба Душка Вујошевића.

"Пера има јак карактер, много енергије. Добро ради и веома је одговорна особа. Поседује искуство и верујем да ћемо бити успешни са њим", истакао је Мурић.

Упркос проблемима и слабим резултатима, Партизан у Пиониру и даље на скоро сваком мечу прати 4-5 хиљада навијача.

"Навијачи су показали да увек можемо да се ослонимо на њих. Ове сезоне смо баш лоше почели, а подршка је никад већа. Гробари су заиста посебни. Желе да виде енергију, срце и храброст код играча више од свега. Победе дођу као додатна награда. Због тога су најбољи на свету", закључио је словеначки кошаркаш.

Коментари / 0

Оставите коментар