Murić: Partizan će opet biti na vrhu!

Slovenački košarkaš Edo Murić nestrpljivo očekuje povratak na parket u dresu Partizana nakon višemesečnog odsustva zbog povrede.

Košarka 02.12.2015 | 09:40
Murić: Partizan će opet biti na vrhu!

Sjajni krilni igrač je od juna van terena, ali se očekuje da sredinom decembra pojača crno-bele u najtežoj sezoni u poslednjih nekoliko decenija.

"Period bez utakmica i treninga je najteži u mojoj karijeri. Najgori je bio period posle operacije kada sam shvatio da ću dugo biti van terena. Mnogo je lakše trčati, šutirati i igrati odbranu nego ovo", rekao je Murić za "Dnevnik".

Partizan imadosta problema ove sezone, tim je tek nedavno kompletiran dolaskom dvojice Amerikanaca, ali ekipa zaostaje četiri pobede za plej-of pozicijom.

"Jedino što mi kao ekipa možemo da obećamo je da ćemo se maksimalno boriti i na svakoj utakmici ići na pobedu. U svakom slučaju, ubeđen sam da Partizan ne mora da brine za budućnost i verujem će crno-bele ponovo biti na vrhu", veruje Murić.

Murić veruje u Petra Božića, koji je preuzeo odgovornost u najtežem trenutku i nasledio legendu kluba Duška Vujoševića.

"Pera ima jak karakter, mnogo energije. Dobro radi i veoma je odgovorna osoba. Poseduje iskustvo i verujem da ćemo biti uspešni sa njim", istakao je Murić.

Uprkos problemima i slabim rezultatima, Partizan u Pioniru i dalje na skoro svakom meču prati 4-5 hiljada navijača.

"Navijači su pokazali da uvek možemo da se oslonimo na njih. Ove sezone smo baš loše počeli, a podrška je nikad veća. Grobari su zaista posebni. Žele da vide energiju, srce i hrabrost kod igrača više od svega. Pobede dođu kao dodatna nagrada. Zbog toga su najbolji na svetu", zaključio je slovenački košarkaš.

Komentari / 0

Ostavite komentar