Ватерполо дерби: Србија први пут у Црној Гори!

Ватерполисти Србије играју у уторак у Будви против Црне Горе у Светској лиги. Прва званична утакмица "делфина" у Црној Гори.

Остали спортови 01.12.2015 | 15:00
Ватерполо дерби: Србија први пут у Црној Гори!

Ватерполо спектакл у уторак увече у Будви! "Делфини" на "ајкуле"!

У 3. колу Групе Б Светске лиге, ватеролисти Србије гостују Црној Гори. Србија није комплетна, каже селектор Дејан Савић, није ни уиграна, али зна се - увек на победу!

"Ово ће бити скуп великих играча у свету ватерпола. Састају се исте школе ватерпола. Ми можда нисмо утренирани колико бисмо волели, али су нам 14 играча у иностраним клубовима. Срећом, одлично се познајемо и моћи ћемо да одиграмо и на свежину. Волели бисмо и једни и други на завршни турнир Светске лиге, јер би то била права припрема за Олимпијске игре", рекао је Савић, преноси сајт Ватерполо савеза Србије.

Живко Гоцић, капитен српског тима, очекује велику борбу у базену.

"Очекујем праву мушку утакмицу против одличне екипе. Нисмо комплетни ни једни, ни други. Знам да желе победу пред својом публиком која би их приближила финалном турниру, али и ми размишљамо о победи. Неће ту бити неких изненађења, све се зна. Неизвесно до краја".

Голман селекције Србије Бранислав Митровић пред светски ватерполо класик каже:

"Ово је можда и најтеже гостовање у Светској лиги, јер је ривалитет Србије и Црне Горе можда и највећи у светском ватерполу. Знам њихове жеље, урадиће све да добију. Знамо и наш квалитет и шта хоћемо, тако да одступања неће бити. Идемо на победу".

Центар српског тима Слободан Никић се разболео, па је уместо њега позван играч Радничког Небојша Тохољ.

Србија је у прве две утакмице у Светској лиги победила Француску и Шпанију, док је Црна Гора савладала Шпанију на почетку такмичења. Меч против "триколора" био је одложен до даљег због серије терористичких напада у Паризу 13. новембра.

Коментари / 0

Оставите коментар