Vaterpolo derbi: Srbija prvi put u Crnoj Gori!

Vaterpolisti Srbije igraju u utorak u Budvi protiv Crne Gore u Svetskoj ligi. Prva zvanična utakmica "delfina" u Crnoj Gori.

Ostali sportovi 01.12.2015 | 15:00
Vaterpolo derbi: Srbija prvi put u Crnoj Gori!

Vaterpolo spektakl u utorak uveče u Budvi! "Delfini" na "ajkule"!

U 3. kolu Grupe B Svetske lige, vaterolisti Srbije gostuju Crnoj Gori. Srbija nije kompletna, kaže selektor Dejan Savić, nije ni uigrana, ali zna se - uvek na pobedu!

"Ovo će biti skup velikih igrača u svetu vaterpola. Sastaju se iste škole vaterpola. Mi možda nismo utrenirani koliko bismo voleli, ali su nam 14 igrača u inostranim klubovima. Srećom, odlično se poznajemo i moći ćemo da odigramo i na svežinu. Voleli bismo i jedni i drugi na završni turnir Svetske lige, jer bi to bila prava priprema za Olimpijske igre", rekao je Savić, prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Živko Gocić, kapiten srpskog tima, očekuje veliku borbu u bazenu.

"Očekujem pravu mušku utakmicu protiv odlične ekipe. Nismo kompletni ni jedni, ni drugi. Znam da žele pobedu pred svojom publikom koja bi ih približila finalnom turniru, ali i mi razmišljamo o pobedi. Neće tu biti nekih iznenađenja, sve se zna. Neizvesno do kraja".

Golman selekcije Srbije Branislav Mitrović pred svetski vaterpolo klasik kaže:

"Ovo je možda i najteže gostovanje u Svetskoj ligi, jer je rivalitet Srbije i Crne Gore možda i najveći u svetskom vaterpolu. Znam njihove želje, uradiće sve da dobiju. Znamo i naš kvalitet i šta hoćemo, tako da odstupanja neće biti. Idemo na pobedu".

Centar srpskog tima Slobodan Nikić se razboleo, pa je umesto njega pozvan igrač Radničkog Nebojša Toholj.

Srbija je u prve dve utakmice u Svetskoj ligi pobedila Francusku i Španiju, dok je Crna Gora savladala Španiju na početku takmičenja. Meč protiv "trikolora" bio je odložen do daljeg zbog serije terorističkih napada u Parizu 13. novembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar