Прави Свиндал се вратио и побиједио у Лејк Луизу!

Норвешки скијаш Аксел Лунд Свиндал тријумфовао је на првом спусту овогодишњег Светског купа који је одржан у канадском Лејк Луизу.

Остали спортови 29.11.2015 | 10:40
Прави Свиндал се вратио и побиједио у Лејк Луизу!

Свиндал, који је због повреде Ахилове тетиве пропустио цело претходно издање Светског купа, али је учествовао на Светском првенству, славио је у времену од 1:47.29 минута.

Двоструки освајач Светског купа је до прве победе још од краја децембра 2013, а 26. у каријери, дошао са само једном стотинком предности у односу на Италијана Петера Фила. Њима двојици се на подијуму придружио Американац Тревис Генонг.

Фил је имао стартни број четири и изненадио је све тиме што је дуго држао вођство, али је Свиндал направио још веће изненађење јер му је то била тек друга трка после дуге паузе. Норвежанин је више пута истакао да је био незадовољан својим скијањем на отварању сезоне, на велеслалому у Зелдену, али се боље показао у једној од својих најјачих дисциплина.

На крају је Фила надмашио за само једну стотинку, док је Генонг био још 35 даље. Бољи од осталих био је Француз Гиљермо Фајед, испред Карла Јанке из Швајцарске и Италијана Доминика Париза. Прву десеторицу комплетирали су Матијас Мајер из Аустрије, Норвежанин Ћетил Јансруд и домаћи скијаш Ерик Геј.

Захваљујући тријумфу, Свиндал је преузео вођство у генералном пласману Светског купа са 107 бодова, седам више од Американца Теда Лигетија.

Такмичење у Лејк Луизу се наставља у недељу првим супервелеслаломом сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар