Побједа Гутове у Аспену, у велеслалому!

Швајцарска скијашица Лара Гут тријумфовала је на другом велеслалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у америчком Аспену.

Остали спортови 28.11.2015 | 12:40
Побједа Гутове у Аспену, у велеслалому!

Гутова је до 13. победе у каријери дошла укупним временом од 2:02.51 минута, са једном десетинком предности у односу на Аустријанку Ева-Марију Брем.

На трећем степенику победничког постоља нашла се Федерика Брињоне, победница првог велеслалома сезоне, у аустријском Зелдену.

Српска скијашица Невена Игњатовић није успела да заврши прву вожњу, па је остала без пласмана.

После прве вожње, у вођству се налазила миљеница домаће публике Микаела Шифрин, са 11 стотинки предности у односу на Брињонеову, док је Гутова била 86 стотинки даље. Швајцаркиња је потом била сјајна у наставку, претекавши Бремову, која је била осма после прве рунде. Брињонеова није имала шансе против ње, а чак је пала и иза Аустријанке, да би Шифринова на крају излетела пре циља.

Најбоље три првог дана такмичења у Аспену следиле су Италијанка Мануела Мелг, Теса Ворли из Француске, Норвежанка Нина Лесет и Викторија Ребенсбург из Немачке. Првих десет комплетирале су Швеђанке Сара Хектор и Фрида Хансдотер и Аделин Бо Мигније из Француске.

У генералном пласману Светског купа после две трке води Брињонеова са 160 бодова, десет више од Гутове, док је трећа Бремова са 112.

Такмичење у Аспену се наставља вечерас првим слаломом сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар