Pobjeda Gutove u Aspenu, u veleslalomu!

Švajcarska skijašica Lara Gut trijumfovala je na drugom veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u američkom Aspenu.

Ostali sportovi 28.11.2015 | 12:40
Pobjeda Gutove u Aspenu, u veleslalomu!

Gutova je do 13. pobede u karijeri došla ukupnim vremenom od 2:02.51 minuta, sa jednom desetinkom prednosti u odnosu na Austrijanku Eva-Mariju Brem.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se Federika Brinjone, pobednica prvog veleslaloma sezone, u austrijskom Zeldenu.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović nije uspela da završi prvu vožnju, pa je ostala bez plasmana.

Posle prve vožnje, u vođstvu se nalazila miljenica domaće publike Mikaela Šifrin, sa 11 stotinki prednosti u odnosu na Brinjoneovu, dok je Gutova bila 86 stotinki dalje. Švajcarkinja je potom bila sjajna u nastavku, pretekavši Bremovu, koja je bila osma posle prve runde. Brinjoneova nije imala šanse protiv nje, a čak je pala i iza Austrijanke, da bi Šifrinova na kraju izletela pre cilja.

Najbolje tri prvog dana takmičenja u Aspenu sledile su Italijanka Manuela Melg, Tesa Vorli iz Francuske, Norvežanka Nina Leset i Viktorija Rebensburg iz Nemačke. Prvih deset kompletirale su Šveđanke Sara Hektor i Frida Hansdoter i Adelin Bo Mignije iz Francuske.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa posle dve trke vodi Brinjoneova sa 160 bodova, deset više od Gutove, dok je treća Bremova sa 112.

Takmičenje u Aspenu se nastavlja večeras prvim slalomom sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar